Személyes adatok kezelése adóellenőrzés során


A NAV ellenőrei adatmentést hajthatnak végre; tükörmásolatot készítenek az adózó számítógépeinek adatállományáról, amit elemeznek. Milyen szabályok vonatkoznak gépen található nem céges adatokra? Erről beszél dr. Kovács Ferenc, az Adó szaklap főszerkesztője.


A NAV az ellenőrzési tevékenységét alapjaiban alakította át. Az alapvetően együttműködni hajlandó adózókat tevékenységükben segíti, ugyanakkor a jogsértő adózókkal szemben valamennyi eszközével és jogi lehetőségeivel együttesen fellép.

Mik az ellenőrzés legalapvetőbb szabályai?
Milyen típusai vannak az ellenőrzéseknek?
Milyen specialitások jellemzik a transzferár-ellenőrzéseket?
Melyek a fókuszban lévő tranzakciók?
Mekkora lehet a bírság összege?

Csak néhány a számos kérdés közül, melyet a NAV szakemberei meg tudnak válaszolni.

Ha átfogó képet szeretne kapni a NAV által végzett eljárások szabályairól, valamint hasznos útmutatót az adóhatósággal való együttműködéshez, akkor vegyen részt webináriumonkon, és hallgassa meg a NAV szakembereinek előadását. Részletek >> Kapcsolódó cikkek

2023. február 8.

A NAV az idén is elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is külön kérés nélkül elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a folyamat automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni az adóhivatalhoz, és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem – közölte a NAV szerdán.