Szigorított a cafeterián a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az adóhatóság állásfoglalása szerint mostantól kevesebb eseményre vonatkozhat az adómentesen nyújtható kulturális programra szóló bérlet, vagy jegy – írja a Napi Gazdaság.


Az szja-törvény szerint évi 50 ezer forintig adómentesen kaphatnak ilyen juttatást a munkavállalók, az e feletti rész pedig már az általános juttatásoknak megfelelően adózik. A kedvezményes belépők eredetileg csak sporteseményekre szólhattak, de 2013-tól egy módosítás lehetővé tette, hogy kulturális programokra – színházi, múzeumi jegyekre, vagy például könyvtárbérletre – is adjanak a munkáltatók adómentes belépőket.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin rendezvények – Transzferár szabályozás – 2013.04.18. További részletek itt.

A NAV most szűkítette a kedvezményezetti kört és teljesen kizárta a mozikat a kulturális belépők köréből. Az állásfoglalás szerint a kiállítások mellett csak élőszereplős programok férnek bele a kedvezménybe. Ebbe beletartoznak a táncházak, könnyű- és komolyzenei előadások, vagy a külföldi események és fesztiválok is – írja a Napi Gazdaság.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 26.

Árfolyam az áfában (III. rész)

A cikksorozat ezen részében a harmadik államból importált termék távértékesítése, valamint a Közösségen belüli távértékesítés és távolról is nyújtható szolgáltatás tekintetében meghatározott értékhatár forintosítási szabályairól lesz szó.

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.