Szinte azonnal elillant a kkv-s pályázati keret


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy hónap alatt kiürült az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány kisvállalkozások versenyképességét javító pályázatának kerete. A 200 millió forintra tervezett programra egymilliárd forint értékben jelentkeztek cégek.

Az uniós gazdaságfejlesztési források kiszáradása – a választási időszak döntési moratóriuma, illetve a kormányváltást követő átadás-átvétel elhúzódása miatt -, kombinálva a továbbra is súlyos hitelszűkével a fejleszteni és növekedni kívánó kisvállalkozásokat egyre újabb lehetőségek felkutatására ösztönzi.

Ezt támasztja alá az is, hogy az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) május végén meghirdetett, kisvállalkozások versenyképességének fejlesztését célzó pályázatát már egy hónap múlva fel kellett függeszteni a keret jelentős túligénylése miatt. Az eredetileg két beadási határidővel – június 30., illetve szeptember 30. – közzétett felhíváson összesen 200 millió forint támogatásra lehetett pályázni, csakhogy már június végére több mint egymilliárd forintnyi igény érkezett be az előzetes felmérés szerint.

További részletek a Napi Gazdaság pénteki számában.

Forrás: Napi Gazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

2024. június 20.

Mi történhet még idén a forinttal és a magyar kamattal?

A napokban látott forintgyengülés ellenére az euró jegyzése a 385 és 400 forint közötti sávban maradhat az idén. Legalábbis erre számít Németh Dávid, a K&H vezető elemzője alapesetben, azaz akkor, ha nem történik jelentős változás az év hátralévő hónapjaiban a világ- és a magyar gazdaságban. A szakember beszélt a magyar inflációról, a várható kamatpályáról és a szükséges kiigazításról, valamint az uniós kilátásokról is.