Szinte azonnal elillant a kkv-s pályázati keret


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy hónap alatt kiürült az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány kisvállalkozások versenyképességét javító pályázatának kerete. A 200 millió forintra tervezett programra egymilliárd forint értékben jelentkeztek cégek.

Az uniós gazdaságfejlesztési források kiszáradása – a választási időszak döntési moratóriuma, illetve a kormányváltást követő átadás-átvétel elhúzódása miatt -, kombinálva a továbbra is súlyos hitelszűkével a fejleszteni és növekedni kívánó kisvállalkozásokat egyre újabb lehetőségek felkutatására ösztönzi.

Ezt támasztja alá az is, hogy az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) május végén meghirdetett, kisvállalkozások versenyképességének fejlesztését célzó pályázatát már egy hónap múlva fel kellett függeszteni a keret jelentős túligénylése miatt. Az eredetileg két beadási határidővel – június 30., illetve szeptember 30. – közzétett felhíváson összesen 200 millió forint támogatásra lehetett pályázni, csakhogy már június végére több mint egymilliárd forintnyi igény érkezett be az előzetes felmérés szerint.

További részletek a Napi Gazdaság pénteki számában.

Forrás: Napi Gazdaság


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Nagy meglepetések a 2023-as SZJA 1% felajánlásoknál, növekvő tételek, új szereplők

Az 1% felajánlás továbbra is a civil szervezetek fontos bevételi forrása Magyarországon. Sok szervezet léte múlik azon, hogy a magánszemélyek rendelkeznek-e az adójuk 1%-áról. 2023-ban a felajánlások száma mellett a felajánlott összeg is nőtt, így több mint 15 milliárd forint jut el még idén a civil szervezetekhez.

2023. szeptember 29.

Csaknem nyolcvan kilogramm dohánylevelet foglalt le a NAV

Költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakossal szemben – tájékoztatta a NAV.