Szja-bevallás: már segít a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2014-es adóbevallás elkészítéséhez már letölthetők a formanyomtatványok és a kitöltési útmutatók.


A NAV honlapjáról már letölthetők az szja-bevalláshoz szükséges Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a kiválasztott nyomtatvány (1453, 1453NY vagy 1453ADO) és a nyomtatványhoz tartozó aktív súgó, valamint a nyomtatványok telepítésére szolgáló programok felhasználói útmutatói.

Az adóhatóság letöltési útmutatóját itt találja.

A NAV emlékeztet: a programok letöltése, telepítése és használata nem igényel számítástechnikai és idegen nyelvi ismereteket, azzok bármikor újraindíthatók, futtathatók, akár a félig kitöltött bevallás is megnyitható. A kitöltés befejezése után a kész bevallás kinyomtatható, illetve ügyfélkapus regisztráció birtokában elektronikusan beküldhető a NAV-hoz.

Az új Jogtár egyes előfizetési konstrukciói

mellé most táblagépet adunk!

További részletekért kattintson »


Kapcsolódó cikkek

2024. február 26.

Árfolyam az áfában (III. rész)

A cikksorozat ezen részében a harmadik államból importált termék távértékesítése, valamint a Közösségen belüli távértékesítés és távolról is nyújtható szolgáltatás tekintetében meghatározott értékhatár forintosítási szabályairól lesz szó.

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.