Tiltott szerencsejáték a Postánál?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A postavállalat SzerenCSEKK akcióját vizsgálja a Szerencsejáték Felügyelet. A játékban a bejelentettől eltérően sorsolnak – a nyertes naponta egy befizetett csekk értékét, maximum ötvenezer forintot nyerhet vissza -, ami sértheti a törvényt.

Vizsgálja a Szerencsejáték Felügyelet a Magyar Posta Zrt. által júniusban indított és idén év végéig zajló SzerenCSEKK akciót – tudta meg a Napi Gazdaság. A játékot már a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) is több pontban kifogásolta, amire a Magyar Posta korábban közleményben reagált.

A felügyeletnél a lapnak elmondták, a Magyar Posta Zrt. a „”Csekkről csekkre nyerhet”” elnevezésű nyereményjátékot a jogszabályi előírásoknak megfelelően a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény alapján ajándéksorsolásként jelentette be az APEH felé, amely azt nyilvántartásba is vette.

A szerencsejáték-felügyeleti hatáskört ellátó adóhatóság a vizsgálatot most azért indította, mert tudomásukra jutott, hogy a szervező a bejelentésben foglaltaktól eltérő konstrukcióban bonyolítja a nyereményakciót – így felmerülhet, hogy az már sérti a szerencsejáték-törvény szabályait. Az eljárás jelenleg is folyamatban van, így annak további részleteiről az APEH nem adhat tájékoztatást.

A SzerenCSEKK akcióban az adott napon postai készpénz-átutalási megbízással – köznapi nevén sárga csekkel – fizető ügyfelek közül naponta egy szerencsés az adott csekken befizetett összeget visszanyerheti – maximum 50 ezer forint értékben.

Forrás: Index.hu


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 28.

A forrásbevonásban segíti a vállalkozásokat egy új alkalmazás

Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, azon belül főként a mikro- és kisvállalkozásokat – közölte az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

2023. szeptember 28.

Kell-e sírnia Argentínának?

A XIX. század végétől a nagy gazdasági válságig (1930) tartott Argentína igazi aranykora: ekkor az egy főre jutó GDP még az Egyesült Államokat is megelőzte és Argentína a világ 7. leggazdagabb országa volt. A nagy gazdasági válság súlyosan érintette az országot, amely kis túlzással ebből a sokkból a mai napig nem tudott feltápászkodni. Argentína adórendszere bonyolult és nem befektetőbarát.