Tiltott szerencsejáték a Postánál?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A postavállalat SzerenCSEKK akcióját vizsgálja a Szerencsejáték Felügyelet. A játékban a bejelentettől eltérően sorsolnak – a nyertes naponta egy befizetett csekk értékét, maximum ötvenezer forintot nyerhet vissza -, ami sértheti a törvényt.

Vizsgálja a Szerencsejáték Felügyelet a Magyar Posta Zrt. által júniusban indított és idén év végéig zajló SzerenCSEKK akciót – tudta meg a Napi Gazdaság. A játékot már a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) is több pontban kifogásolta, amire a Magyar Posta korábban közleményben reagált.

A felügyeletnél a lapnak elmondták, a Magyar Posta Zrt. a „”Csekkről csekkre nyerhet”” elnevezésű nyereményjátékot a jogszabályi előírásoknak megfelelően a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény alapján ajándéksorsolásként jelentette be az APEH felé, amely azt nyilvántartásba is vette.

A szerencsejáték-felügyeleti hatáskört ellátó adóhatóság a vizsgálatot most azért indította, mert tudomásukra jutott, hogy a szervező a bejelentésben foglaltaktól eltérő konstrukcióban bonyolítja a nyereményakciót – így felmerülhet, hogy az már sérti a szerencsejáték-törvény szabályait. Az eljárás jelenleg is folyamatban van, így annak további részleteiről az APEH nem adhat tájékoztatást.

A SzerenCSEKK akcióban az adott napon postai készpénz-átutalási megbízással – köznapi nevén sárga csekkel – fizető ügyfelek közül naponta egy szerencsés az adott csekken befizetett összeget visszanyerheti – maximum 50 ezer forint értékben.

Forrás: Index.hu


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

Orbán Trump ígérete nyomán adómentessé tenné a borravalót

Orbán Viktor miniszterelnök figyelemre méltónak tartja Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt javaslatát a borravaló adómentességéről, és Magyarországon sem látja annak szükségét, hogy a borravalót adóztassák.

2024. július 17.

Szponzori támogatások a sportban – társasági adó szemmel

2024 nyarán több olyan rangos sportesemény is megrendezésre kerül, amely nemcsak a sportközvetítések nézőit hozza lázba, hanem az esetleges támogatók, szponzorok számára is érdeklődésre tarthat számot. A jelentős marketingérték, amelyet ezek a rendezvények magukban hordoznak, azzal jár, hogy a gazdasági élet szereplői előszeretettel támogatják az adott sportág keretein belül működő sportszervezeteket, illetve sportköztestületet. Mindez természetesen adóvonzattal is jár – ennek kérdéskörét járjuk körül a társasági adó tekintetében.