Több mint tízmilliót érő hamis órát és ruhát találtak egy román járműben


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint tízmillió forintot érő hamis órát és ruhát találtak a pénzügyőrök egy román kisteherautó ellenőrzésekor az M1-es autópályán – közölte a NAV.

A pénzügyőrök az autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán ellenőrizték a járművet, amelynek rakterében különféle márkajelzésű órákat, hozzájuk tartozó övet, pénztárcát, valamint ruhaneműt és cipőket találtak.

Az előzetes szakértői vélemény szerint a termékek hamisítványok, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A NAV munkatársai a több mint tízmillió forint értékű árut lefoglalták és eljárást indítottak – áll a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 22.

Árfolyam az áfában (XI. rész)

Az alkalmazandó árfolyam szolgáltatásimportnál eltér attól függően, hogy az ügylet teljesítési helyére milyen jogszabályi rendelkezés vonatkozik, míg adómentes Közösségen belüli termékértékesítés esetén a Közösségen belüli termékbeszerzéshez hasonlóan alakul. Az Áfa tv. 58. §-ának hatálya alá tartozó ügyletekre speciális árfolyamszabály irányadó.