Varga 10 százalék körüli egykulcsos taot ígér


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kormány 2018-ig bevezeti az egységes társasági adókulcsot – derült ki Varga Mihály szavaiból.


A kormány adópolitikájának fontos célkitűzése, hogy 2018-ig a vállalkozásokat terhelő adó egykulcsos legyen – közölte a nemzetgazdasági miniszter pénteken Debrecenben.

Ez az adókulcs 10 százalék közelében várható – tette hozzá Varga Mihály a Hajdú-bihari Napló, a térségi kereskedelmi és iparkamara, valamint a regionális adóhivatal TOP 100 gazdasági fórumán.

A tárcavezető prognózisa szerint 2015-ben egész évre 2,5 százalékos gazdasági növekedést várnak, s a foglalkoztatás további bővülésével számolnak.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.