Vette az első akadályt a cseh fiskális reform


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Első olvasatban megszavazta a cseh képviselőház Mirek Topolánek kormányfő adó- és államháztartási reformtervét.

A csomag 15 százalékos lineáris személyi jövedelemadót vezet be, 5-ről 9 százalékra emeli a kedvezményes áfakulcsot, csökkenti a társasági adót. Topolánek szerint ha a következő két voksolást is túléli a tervezet, és a felsőház, valamint Václav Klaus államfő is rábólint, akkor 2010-re a GDP 2,3 százalékára csökkenhet a deficit.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.