Virul az illegális szerencsejáték


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV egymás után hozza a határozatokat az illegális online szerencsejátékok weboldalainak blokkolásáról, nagy részük mégis elérhető – derül ki a Világgazdaság cikkéből.


Bár hónapok óta ipari mennyiségben gyártja a határozatokat a NAV az illegális online szerencsejátékok ellen, a weboldalak többsége könnyedén elérhető – írja a Világgazdaság.

Csak márciusban 40 határozat alján szerepel Raskóné Nagy Mária osztályvezető aláírása, amelyekben 90 napra elrendelik az érintett oldalak elérhetetlenné tételét. Március 26-án az eurogrand.com, amúgy gibraltári engedéllyel működő online kaszinó ötféle elérhetőségének blokkolását rendelték el. A kifogásolt oldalak többsége azonban ugyanúgy működik, mint korábban. A ténylegesen blokkolt honlapok száma jelenleg 17, de ebből hét a sportingbetre vonatkozik, például az orosz és a görög változatára – írja a lap.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 26.

Árfolyam az áfában (III. rész)

A cikksorozat ezen részében a harmadik államból importált termék távértékesítése, valamint a Közösségen belüli távértékesítés és távolról is nyújtható szolgáltatás tekintetében meghatározott értékhatár forintosítási szabályairól lesz szó.

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.