Virul az illegális szerencsejáték


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV egymás után hozza a határozatokat az illegális online szerencsejátékok weboldalainak blokkolásáról, nagy részük mégis elérhető – derül ki a Világgazdaság cikkéből.


Bár hónapok óta ipari mennyiségben gyártja a határozatokat a NAV az illegális online szerencsejátékok ellen, a weboldalak többsége könnyedén elérhető – írja a Világgazdaság.

Csak márciusban 40 határozat alján szerepel Raskóné Nagy Mária osztályvezető aláírása, amelyekben 90 napra elrendelik az érintett oldalak elérhetetlenné tételét. Március 26-án az eurogrand.com, amúgy gibraltári engedéllyel működő online kaszinó ötféle elérhetőségének blokkolását rendelték el. A kifogásolt oldalak többsége azonban ugyanúgy működik, mint korábban. A ténylegesen blokkolt honlapok száma jelenleg 17, de ebből hét a sportingbetre vonatkozik, például az orosz és a görög változatára – írja a lap.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Megújították a magyar-svájci kettős adóztatás elkerüléséről szóló dokumentumot

A magyar-svájci gazdasági kapcsolatok további erősítése kiemelt fontosságú mindkét fél számára – hangsúlyozta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára, miután aláírta Jean-François Parozzal, a Svájci Államszövetség magyarországi nagykövetével a két ország közötti, a kettős adóztatás elkerüléséről szóló, egyezmény módosító jegyzőkönyvét a Pénzügyminisztérium (PM) pénteki közleménye szerint.

2024. július 12.

NAV: elindult a dohány-kontroll

Elindult a dohány-kontroll: július elején megkezdődött a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága kiemelt figyelmet fordít a feketekereskedelem megakadályozására – közölte a NAV pénteken.