Fémtelepre csapott le a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Még nem tudni a bírság összegét, de legalább 50 ezer forint lesz – derül ki a NAV közleményéből.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei közérdekű bejelentést követően egy Kőszeg melletti településen fekvő ingatlanon illegális fémtelepre bukkantak – adta hírül Facebook-oldalán a NAV.

A NAV pénzügyőrei egy közérdekű bejelentés nyomán végzett ellenőrzéskor egy Kőszeg melletti településen lévő ingatlanon több mint egy tonna rézkábelt, valamint vas és alumínium fémhulladékokat találtak.

Forrás: NAV Facebook-oldal

 

Az ingatlan tulajdonosa elmondta, hogy lomtalanítások alkalmával, és hulladéktelepekről gyűjtötte össze a fémhulladékot, viszont fémkereskedelmi engedéllyel nem rendelkezett.

A pénzügyőrök a Vas megyei fémkereskedők nyilvántartásai alapján megállapítottak, hogy az ellenőrzött személy 2014 januárjától kezdve 46,5 tonna fémhulladékot már értékesített.

A jelenleg is folyamatban lévő fémigazgatási eljárás végén fémkereskedelmi engedély nélkül végzett tevékenység miatt pénzbírság kiszabása várható. Ennek mértéke a fémhulladék piaci értékétől, vagy az így okozott kár összegétől függ, de legalább 50 000 forint lesz.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.