Zárjegy nélküli cigarettafogás a tarpai zöldhatárnál és az M1-esen


Több mint 10 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a tarpai gyümölcsöskertben, egy árnyékszékben – közölte a vámhivatal szerdán Facebook-oldalán. Több mint hatszáz doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár tréleren szállított utánfutó kerekeiben az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán.

Zárjegy nélküli cigarettafogás a tarpai zöldhatárnál

Több mint 10 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a tarpai gyümölcsöskertben, egy árnyékszékben – közölte a vámhivatal szerdán Facebook-oldalán.

A járőrök lábnyomokat vettek észre a félméteres fűben, amelyek  felkeltette kíváncsiságukat, mert a talplenyomatok láthatóan több embertől származtak, és egészen egy gyümölcsöskert melletti erdei árnyékszékig vezettek. Az árnyékszék padlótól a plafonig, fekete nejlonba csomagolt dobozokkal volt telezsúfolva.

Azt írták, a csomagokban tízezer-hetven doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak. A járőrök a 22,6 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak – olvasható a közleményben.

Zárjegy nélküli cigarettákat találtak egy bolgár tréleren szállított utánfutó kerekeiben

Több mint hatszáz doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár tréleren szállított utánfutó kerekeiben az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

A pénzügyőrök gyanúsnak találták az utánfutó kerekeinek különböző mintázatát és kopottságát, a tompa hangokat és „a gumiból kiáramló levegő dohányos aromáját” – írták.

A jármű átvizsgálásakor kiderült, hogy az utánfutóba 603 doboz, csaknem 1,4 millió forint értékű, magyar zárjegy nélküli cigarettát rejtettek. A pénzügyőrök lefoglalták a cigarettát, és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak. Az elkövetők milliós nagyságrendű bírságra számíthatnak – írták.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. október 3.

Uniós biztosjelölt: meg kell fontolni a kerozinadó és a fosszilis üzemanyagadó bevezetését

Mivel az Európai Uniónak vezető szerepet kell vállalnia a környezetvédelem területén, meg kell fontolnia a repülőgépek üzemanyagának megadóztatását, azaz a kerozinadó, illetve a fosszilis üzemanyagadó, azaz a karbonadó bevetésének lehetőségeit – jelentette ki Wopke Hoekstra holland külügyminiszter, új uniós biztosjelölt Strasbourgban, az Európai Parlament környezetvédelmi, közegészségügyi és élelmiszer-biztonsági bizottságának (ENVI) meghallgatásán hétfőn.

2023. október 2.

Könnyebb lesz a KKV-k élete

Az ETAF (European Tax Adviser Federation) tájékoztatása szerint az Európai Bizottság 2023. szeptember 12-én elfogadott egy jelentős mérföldkőnek számító KKV javaslatcsomagot az EU-ban működő határon átnyúló mikro-, kis- és középvállalatok támogatására, mely az adózással kapcsolatos adminisztratív kötelezettségek drasztikus könnyítésére irányul – hívta fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.