Zárjegy nélküli cigarettafogás a tarpai zöldhatárnál és az M1-esen


Több mint 10 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a tarpai gyümölcsöskertben, egy árnyékszékben – közölte a vámhivatal szerdán Facebook-oldalán. Több mint hatszáz doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár tréleren szállított utánfutó kerekeiben az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán.

Zárjegy nélküli cigarettafogás a tarpai zöldhatárnál

Több mint 10 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a tarpai gyümölcsöskertben, egy árnyékszékben – közölte a vámhivatal szerdán Facebook-oldalán.

A járőrök lábnyomokat vettek észre a félméteres fűben, amelyek  felkeltette kíváncsiságukat, mert a talplenyomatok láthatóan több embertől származtak, és egészen egy gyümölcsöskert melletti erdei árnyékszékig vezettek. Az árnyékszék padlótól a plafonig, fekete nejlonba csomagolt dobozokkal volt telezsúfolva.

Azt írták, a csomagokban tízezer-hetven doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak. A járőrök a 22,6 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak – olvasható a közleményben.

Zárjegy nélküli cigarettákat találtak egy bolgár tréleren szállított utánfutó kerekeiben

Több mint hatszáz doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár tréleren szállított utánfutó kerekeiben az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

A pénzügyőrök gyanúsnak találták az utánfutó kerekeinek különböző mintázatát és kopottságát, a tompa hangokat és „a gumiból kiáramló levegő dohányos aromáját” – írták.

A jármű átvizsgálásakor kiderült, hogy az utánfutóba 603 doboz, csaknem 1,4 millió forint értékű, magyar zárjegy nélküli cigarettát rejtettek. A pénzügyőrök lefoglalták a cigarettát, és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak. Az elkövetők milliós nagyságrendű bírságra számíthatnak – írták.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 24.

Az Európai Tanács új szabályokról állapodott meg a forrásadó-eljárásokra vonatkozóan

A Tanács megállapodásra jutott a kettős adóztatás alóli mentességre irányuló gyorsabb és biztonságosabb eljárásokról, amelyek hozzá fognak járulni a határokon átnyúló befektetések fellendítéséhez és az adóvisszaélések elleni küzdelemhez. Az úgynevezett FASTER-kezdeményezés célja, hogy a forrásadó-eljárásokat biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye az EU-ban a határokon átnyúlóan működő befektetők, a nemzeti adóhatóságok és a pénzügyi közvetítők, például a […]

2024. május 24.

Varga Mihály: a kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, miközben az adóelvonás mértéke csökkent – mondta a pénzügyminiszter a Magyarország tíz legnagyobb adózója elismerés átadó ünnepségén pénteken, Budapesten.

2024. május 24.

A közvetett adózás rendszere Egyiptomban (1. rész)

Egyiptom modern áfa-szabályozása 2016-ra datálható, ekkor lépett életbe az új áfa-törvény, amely felváltotta a korábbi termék-szolgáltatás jellegű adót. A törvény két jelentős módosításon esett át, először 2020-ban, majd 2022-ben.