Zsebből kifizették a milliós bírságot a cigicsempészek a NAV-nak


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két ukrán kisbuszban megközelítőleg egymillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak. Az ügyekben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei Ártánd térségében a 42. számú főúton két, Ukrajnából Franciaországba tartó kisbuszt ellenőriztek. A járművek átvizsgálásakor a NAV munkatársai az egyik buszban lévő hűtőtáskák gyári falrészében, a másik jármű hátsó ajtajában egymillió forint értékű, több mint 11 ezer szál cigarettát találtak – derül ki a NAV közleményéből.

A sofőrök a dohánytermék származását semmilyen formában nem tudták igazolni. Elmondásuk szerint a cigarettát ők rejtették el, azokat Párizsba szerették volna szállítani.

A járművezetők a kiszabott több mint egymillió forint jövedéki bírságot a helyszínen megfizették.

A NAV munkatársai az egymillió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, és költségvetési csalás elkövetése miatt mindkét esetben feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

(Adó Online)Kapcsolódó cikkek

2021. október 21.

PwC: növekszik a nyomás a pénzügyi vezetőkön

Növekvő elvárásoknak kell megfelelniük a hazai pénzügyi vezetőknek, mindezt szűkös fejlesztési projektekre szánt erőforrásokkal – olvasható a PwC Magyarország felmérésében.