35 százalékkal bővült az elektronikus fizetések forgalma


Az OTP Bank rendszereiben lebonyolított elektronikus fizetések forgalma az év első három hónapjában a megelőző negyedévhez képest ugyan 5,5 százalékkal visszaesett, éves összevetésben azonban 34,9 százalékkal bővült, amiben az infláció jelentős szerepet játszott – közölte az OTP Bank.

A közleményben ismertették, hogy a tranzakciók számában negyedéves összehasonlításban 6,4 százalékos csökkenés, éves szinten azonban 17 százalék körüli növekedés volt. A POS-teminálok száma 1,9, illetve 8,6 százalékkal nőtt negyedéves és éves alapon.

Kiemelték, hogy a SimpleBusiness alkalmazásnál negyedéves szinten 161, éves alapon 816 százalékos bővülés volt a forgalomban; 27,9, illetve 255,6 százalékos gyarapodás a tranzakciók számában; 9,4 és 35 százalékos növekedés a megoldást használó cégeknél. Az OTP Bank szakértői szerint idén várhatóan tovább bővül az elektronikus fizetést biztosító kereskedők és szolgáltatók száma, hiszen a nyár közeledtével minden évben élénkülés figyelhető meg a turizmushoz kapcsolódó szolgáltatásoknál.

A pénzintézet a 30 millió forint feletti éves árbevétellel rendelkező vállalkozásoknak a POS-terminál igénylését, míg az alacsonyabb forgalmú, 30 millió forintos éves árbevétel alatti vállalkozások számára a SimpleBusiness mobilalkalmazást javasolja.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 17.

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan – jelentette be szerdán a KSH.

2024. április 17.

Hatalmasak az anyagi különbségek a középkorúak táborában

Bár az infláció visszahúzódott, a középkorúak jövedelme nem emelkedett jelentősebben, így érdemben nem változott az anyagi helyzetüket jónak vagy gyengének látók aránya. A K&H biztos jövő felmérés idei első negyedéves eredményei szerint a 30-59 évesek 58 százaléka inkább pozitívnak tartja az anyagi helyzetét, 42 százalékuk pedig gyengének. A válaszadók háztartásában az átlagos jövedelem 499 ezer forint volt, ami magas értéknek számít, ugyanakkor a korábban látott emelkedés megállt. A középkorúak 2 százaléka átlagosan 232 ezer forintos háztartási jövedelem mellett úgy érzi, hogy nélkülöznie kell, míg a másik végletet a 751 ezer forintos átlaggal rendelkezők képviselik, akiknek nincs anyagi gondja és rendszeresen félre tudnak tenni.