A BKIK a vállalkozásindításban is segíti a tehetséges fiatal szakembereket


Kiemelkedően szerepeltek a budapesti szakmát tanuló fiatalok az országos szakmai versenyek döntőjén, a Szakma Sztár Fesztiválon. A budapesti szakképző iskolák végzősei 35 érmet szereztek 27 szakmában. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tegnap nagyszabású ünnepségen vállalkozásindítási inkubációs támogatással és nagyértékű vásárlási utalvánnyal jutalmazta a budapesti dobogósokat, illetve felkészítő tanáraikat.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló Szakma Sztár Fesztiválon a megbecsültség és a szakmatanulás elismerése állt a középpontban. Évről évre egyre több fiatal méri össze tudását: idén 201 végzős tanuló indult 65 szakma döntőjében. A budapesti szakemberképzés erősségét jelzi, hogy a fővárosi szakképző iskolák tanulói a 200 fős mezőnyből 13 arany, 9 ezüst és 13 bronzérmet szereztek meg.

A BKIK a dobogós helyet elért budapesti versenyzőket vállalkozásindítási inkubációs szolgáltatáscsomaggal jutalmazta, egy beszállókártyát tartalmaz a BKIK Inkubációs Házába. Amennyiben a kártya birtokosa három éven belül Budapesten jegyez be vállalkozást, az ezt követő egy éven keresztül díjmentesen, maximum 10 alkalommal vehet igénybe adózással, hitelfelvétellel, illetve jogszabályokkal kapcsolatos tanácsadást a BKIK szakértőitől. Szintén egy évig biztosít a BKIK a díjazottak számára székhelyszolgáltatást megosztott iroda-, vagy tárgyalóhelyiséggel.

Emellett a három éven belül vállalkozást indító díjazottak számára a vállalkozás első évében a BKIK ingyenesen önkéntes kamarai tagságot biztosít, annak minden kedvezményével együtt.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara célja, hogy a jövő motivált szakembereit már a felkészülés időszakában elismerje és támogassa őket a pályakezdésben. Hiszünk abban, hogy a szakmai kiválóság vezet a sikerhez, majd tartós megbecsültséghez. A budapesti szakképző intézmények fiatal tehetségeinek szakmai fejlődéséhez, vállalkozásuk jövőbeni elindításához a budapesti kamarára minden körülmények között számíthatnak” – mondta el köszöntőjében Csókay Ákos, a BKIK főtitkára.

A BKIK szeretné arra ösztönözni a fiatalokat, hogy a jövőben is folyamatosan bővítsék szakmai tudásukat, ezért a díjazottak a szakmai bizonyítványuk kiállításától számított 10 éven belül 50 százalékos kedvezményt kapnak a kamara által szervezett mesterképzések és a kapcsolódó vizsgák díjából.

A díjátadó díszvendége, a tavalyi EuroSkills verseny Európa Bajnoka informatikai rendszerüzemeltető szakmában és egyben abszolút legjobb „Best in Europe” versenyzője, Koncsik Zsolt arra biztatta a résztvevőket, hogy fejlesszék tovább tudásukat és bátran tegyék próbára magukat a szakmák világ- és Európa Bajnokságának tekintett WorldSkills és EuroSkills versenyeken.

Forrás: BKIK


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

A celebek ideje lejárt? Így változik a vásárlói magatartás 2024-ben

Egyre tudatosabb vevők, kevésbé hatnak már rájuk a hagyományos vásárlásösztönző reklámok. A celebek szintén kezdik elveszíteni a befolyásolási képességüket, már a véleményvezérekre is csak akkor hallgatnak igazán a követőik, ha szakmai érvekkel keresik a figyelmüket – derül ki az EY legfrissebb, 30 országban több mint 23 000 fogyasztó megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából.

2024. június 13.

Magyarországon is megnőhet a vállalati visszaélések száma a globális gazdasági lassulás miatt

Egyre több hazai cég lép fel tudatosan a szervezeten belüli korrupció ellen. A világgazdaság lassulása azonban olyan pénzügyi nyomást helyez a vezetőkre és munkatársakra is, ami miatt az etikus működés melletti törekvések ellenére is könnyebben követnek el szabálysértést – mutat rá az EY 53 országban, köztük Magyarországon összesen 5464 munkavállaló és igazgatósági tag bevonásával készült nemzetközi kutatása.