A válságban egyszerre lépnek a vállalatok

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. március 20.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy irányba mutatnak a kis- és középvállalkozások (kkv) által a válság túlélésére és versenyképességük megőrzésére tett lépések – derült ki a Telkes Tanácsadó Zrt. tegnapi konferenciáján.

A vegyipari, banki informatikai, valamint a gyógyszer-kereskedelemben érdekelt meghívottak egybehangzó véleménye szerint ugyanis az értékesítői tevékenység megerősítése, a magasan képzett munkaerő megtartása, illetve a folyamatos termék- és szolgáltatásfejlesztés jelenti a kiutat.

A hazai exportorientált gazdaság gerincét adó kkv-szektor megerősítése a válságkezelés kulcsfeladata – mondta Rétfalvi György, az ITD Hungary vezérigazgatója. Szerinte miután a kis és közepes cégek a munkaképes felnőtt lakosság 70 százalékát foglalkoztatják, de részesedésük a kivitelből csak 35,3 százalék, a következő időszak feladata az exportképes kkv-k külpiacra jutásának ösztönzése.

Forrás: Napi Online


Kapcsolódó cikkek:


Így lehet a járvány idején céget vezetni
2020. március 27.

A koronavírus-járvány és az azzal járó korlátozások új kihívások elé állították a gazdaság szereplőit: miként tudják meghozni azokat a döntéseket, amelyek a vállalkozások működtetéséhez létfontosságúak?

Versenyjogi könnyítésekkel küzdenek a koronavírus ellen
2020. március 27.

Az európai versenyhatóságok segítik a folyamatos áruellátás biztosítását, de megfelelő szigorral lépnek fel azokkal a vállalkozásokkal szemben, amelyek haszonszerzés érdekében visszaélnek erőfölényükkel vagy kartelleznek.

Az átalakulási irányelv működése az EU-ban
2020. március 27.

Az Európai Unióban a letelepedés szabadsága azt is jelenti, hogy a jogi személyek esetében  annak átalakulása is biztosított, bizonyos feltételek és keretek között. Most az alapelveket részletezzük, majd érdekes jogesetek bemutatása következik – a vészhelyzet utáni állapotokra készülve.