A válságban egyszerre lépnek a vállalatok

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. március 20.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy irányba mutatnak a kis- és középvállalkozások (kkv) által a válság túlélésére és versenyképességük megőrzésére tett lépések – derült ki a Telkes Tanácsadó Zrt. tegnapi konferenciáján.

A vegyipari, banki informatikai, valamint a gyógyszer-kereskedelemben érdekelt meghívottak egybehangzó véleménye szerint ugyanis az értékesítői tevékenység megerősítése, a magasan képzett munkaerő megtartása, illetve a folyamatos termék- és szolgáltatásfejlesztés jelenti a kiutat.

A hazai exportorientált gazdaság gerincét adó kkv-szektor megerősítése a válságkezelés kulcsfeladata – mondta Rétfalvi György, az ITD Hungary vezérigazgatója. Szerinte miután a kis és közepes cégek a munkaképes felnőtt lakosság 70 százalékát foglalkoztatják, de részesedésük a kivitelből csak 35,3 százalék, a következő időszak feladata az exportképes kkv-k külpiacra jutásának ösztönzése.

Forrás: Napi Online


Kapcsolódó cikkek:


Vegyesen változott az üzemanyagok ára
2019. augusztus 23.

Eltérőn változott pénteken a benzin és a gázolaj ára, a Mol Nyrt. a 95-ös üzemanyag literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 2 forinttal csökkentette, míg a gázolajét 3 forinttal emelte.

11 százalékkal nőtt a belföldi turizmus
2019. augusztus 22.

A második negyedévben 11 százalékkal bővült a belföldi turizmus a tavalyi év azonos időszakához képest a Szállás.hu becslése szerint, az átlagos foglalási érték 14 százalékkal nőtt.

Információ – biztonság…
2019. augusztus 22.

Megvizsgálva a magyar kkv szektorban működő cégeket, megfigyelhető, hogy sokszor a nagyvállalatokhoz hasonló problémákkal küzdenek, de esetükben a méretgazdaságossági mutatók egész más képet festenek, így más megoldások és lehetőségek állnak a kkv szektor képviselői rendelkezésére.

Nagyot ment a norvég nyugdíjalap
2019. augusztus 21.

A norvég állami nyugdíjalap (SPU), a világ legnagyobb szuverén pénzügyi alapjának befektetései 28,5 milliárd dollár nyereséget hoztak az idei második negyedévben.

Ilyen lesz az online vásárlások új menete
2019. augusztus 21.

A kártyabirtokosoknak aktiválniuk kell az erős ügyfél-hitelesítést lehetővé tévő biztonsági szolgáltatásokat, amely bankonként eltérő lehet: sms-kód, QR-kód vagy egyéb üzenet.