A válságban egyszerre lépnek a vállalatok


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy irányba mutatnak a kis- és középvállalkozások (kkv) által a válság túlélésére és versenyképességük megőrzésére tett lépések – derült ki a Telkes Tanácsadó Zrt. tegnapi konferenciáján.

A vegyipari, banki informatikai, valamint a gyógyszer-kereskedelemben érdekelt meghívottak egybehangzó véleménye szerint ugyanis az értékesítői tevékenység megerősítése, a magasan képzett munkaerő megtartása, illetve a folyamatos termék- és szolgáltatásfejlesztés jelenti a kiutat.

A hazai exportorientált gazdaság gerincét adó kkv-szektor megerősítése a válságkezelés kulcsfeladata – mondta Rétfalvi György, az ITD Hungary vezérigazgatója. Szerinte miután a kis és közepes cégek a munkaképes felnőtt lakosság 70 százalékát foglalkoztatják, de részesedésük a kivitelből csak 35,3 százalék, a következő időszak feladata az exportképes kkv-k külpiacra jutásának ösztönzése.

Forrás: Napi Online


Kapcsolódó cikkek

2024. május 23.

DLA Piper: átalakulóban a hazai energiapiac

Magyarország energiaimport-kitettsége 85 százalék feletti, de ez az arány a klímasemlegesség felé tett lépésekkel csökkenthető. A kilátások pozitívak: gáztárolóink jelenlegi töltöttségi szintje a régióban az egyik legmagasabb, naperőművi kapacitásunk mintegy 6 ezer MW, illetve a lakossági villamosenergia-fogyasztás is csökkenő tendenciát mutat. A DLA Piper Hungary szakértői sorra vették azokat a tényezőket, melyek az energiaszektor átalakulására a legnagyobb hatással bírnak.

2024. május 23.

EY: Új EU-s szabályozás mutatja, mi a kibervédelem minimuma

Hatalmas károkat okoz a kiberbűnözés a pénzügyi szektorban, amire az Európai Unió választ kíván adnia az úgynevezett DORA rendelettel. A már jövőre élesben működő kiberszabályozás segít felkészíteni az európai, köztük a hazai pénzügyi szervezeteket az online támadások kivédésére – hívja fel a figyelmet az EY. A vállalatoknak jól felfogott érdeke, hogy megfeleljenek a DORA által nyújtott minimális elvárásoknak, de érdemes egy jóval komplexebb, személyre szabott megközelítés alkalmazni, hogy mindenképp elkerüljék a komoly anyagi és reputációs kárral járó biztonsági incidenseket.