Agroinform: 36 százalékkal nőtt az új traktorok forgalma tavaly


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarországon tavaly 4536 új traktort helyeztek forgalomba, 36 százalékkal többet 2021-hez képest – közölte az Agroinform.hu.

A mezőgazdasági portál összesítése alapján az eladások 2022 minden hónapjában felülmúlták az előző év azonos időszakának forgalmát. Az új mezőgazdasági pótkocsik forgalomba helyezése is nőtt, az 1711 darabos értékesítés éves összevetésben 11,7 százalékos emelkedést jelent – írták a datahouse.hu és az agroinform.hu adataira hivatkozva.

Az összesítés részben a beszerzéseket támogató pályázati lehetőségekkel magyarázza a forgalombővülést. Hozzájárult ugyanakkor az emelkedéshez a termények drágulása is, hiszen ennek köszönhetően előre hozhatták a gépvásárlásaikat azok a növénytermesztők, akiknek a bevételét nem vitte el a rendkívüli aszály – tették hozzá.

Az agroinform.hu úgy véli, hogy a tavalyi beszerzéseknek köszönhetően javult a gépesítettség műszaki színvonala. A magyar mezőgazdaság ennek köszönhetően ismét közeledni tudott a nyugat-európai országok szintjéhez – olvasható a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek