Augusztustól igényelhető a Széchenyi Forgóeszközhitel


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan négy tagú lesz a Széchenyi Kártya család. Továbbra is változatlan feltételekkel igényelhető a folyószámlahitel, emellett augusztustól már forgóeszközhitel-kérelmeket is fogadnak a KAVOSZ ügyfélszolgálatai. Szeptembertől beruházási hitelt, 2011-től kezdődően pedig önerő-hitelt is felvehetnek a kisvállalkozások.

A Széchenyi Kártya Program keretében 2010. augusztus 2-ától a vállalkozások hitelportfóliójának racionalizálása, piacaik megtartása és bővítése érdekében legfeljebb 25 millió forintos, legfeljebb 3 éves futamidejű programot indított a kormány. Így a hosszabb futamidő miatt ez a hitel nem csak az átmeneti likviditási gondokat tudja kezelni, hanem az áruvásárlásokba is be lehet kapcsolni.

A KA-VOSZ Zrt. tájékoztatója szerint azért előnyös a Széchenyi Forgóeszközhitel Konstrukció, mert

  • nem csak az átmeneti likviditási problémák áthidalására szolgál, hanem hosszabb, akár 36 hónapos futamideje miatt alkalmas forgóeszközök finanszírozására,
  • a maximális futamidőn belül a hitelfelvevő határozhatja meg az optimális futamidőt,
  • az igényelhető hitel 1 millió Ft-tól maximum 25 millió Ft-ig 100.000 forintonként emelkedő, így rugalmasan alkalmazkodik a Vállalkozás finanszírozási igényeihez,
  • alapfeltételei szinte megegyeznek a Széchenyi Kártya Konstrukció alapfeltételeivel, így a Vállalkozások államilag támogatott alacsony díjú hitelhez juthatnak,
  • a biztosítékok köre szinte azonos a Széchenyi Kártya Konstrukciónál megszokottakkal, így forgóeszközhitelnél is a vállalkozás tulajdonosának személyes garanciája (kezességvállalása) a fő fedezet.

A forgóeszközhitel igényléséhez szükséges dokumentumok a KAVOSZ honlapjáról letölthetők.

Forrás: KA-VOSZ Zrt.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

A kisgyermekes szülők érdekében indított versenyfelügyeleti eljárást a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a szlovákiai EC Global SVK s.r.o. vállalkozással szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt; a GVH gyanúja szerint a cég a weboldalán reklámozott, jellemzően kisgyermekes szülőknek ajánlott termékek esetében megtéveszti a fogyasztókat az egészségre és gyógyhatásra vonatkozó állításokkal.

2024. június 21.

Sok céget érhet kellemetlen meglepetés, mert hamarosan lejár a NIS2 regisztráció határideje

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat.  

2024. június 21.

Tagok védelme a létesítő okirat módosítása során

A Ptk. helyes értelmezése szerint akkor is valamennyi tag egyhangú határozatára van szükség a létesítő okirat módosításához, ha a módosítás valamennyi tag jogait azonos módon hátrányosan érintené, vagy valamennyi tag helyzetét azonos módon hátrányosabbá tenné. Az „egyes tagok” kifejezés alatt egy, több, de akár valamennyi tag is értendő – a Kúria eseti döntése.