Augusztustól igényelhető a Széchenyi Forgóeszközhitel

Szerző: Adó Online
Dátum: 2010. augusztus 23.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan négy tagú lesz a Széchenyi Kártya család. Továbbra is változatlan feltételekkel igényelhető a folyószámlahitel, emellett augusztustól már forgóeszközhitel-kérelmeket is fogadnak a KAVOSZ ügyfélszolgálatai. Szeptembertől beruházási hitelt, 2011-től kezdődően pedig önerő-hitelt is felvehetnek a kisvállalkozások.

A Széchenyi Kártya Program keretében 2010. augusztus 2-ától a vállalkozások hitelportfóliójának racionalizálása, piacaik megtartása és bővítése érdekében legfeljebb 25 millió forintos, legfeljebb 3 éves futamidejű programot indított a kormány. Így a hosszabb futamidő miatt ez a hitel nem csak az átmeneti likviditási gondokat tudja kezelni, hanem az áruvásárlásokba is be lehet kapcsolni.

A KA-VOSZ Zrt. tájékoztatója szerint azért előnyös a Széchenyi Forgóeszközhitel Konstrukció, mert

  • nem csak az átmeneti likviditási problémák áthidalására szolgál, hanem hosszabb, akár 36 hónapos futamideje miatt alkalmas forgóeszközök finanszírozására,
  • a maximális futamidőn belül a hitelfelvevő határozhatja meg az optimális futamidőt,
  • az igényelhető hitel 1 millió Ft-tól maximum 25 millió Ft-ig 100.000 forintonként emelkedő, így rugalmasan alkalmazkodik a Vállalkozás finanszírozási igényeihez,
  • alapfeltételei szinte megegyeznek a Széchenyi Kártya Konstrukció alapfeltételeivel, így a Vállalkozások államilag támogatott alacsony díjú hitelhez juthatnak,
  • a biztosítékok köre szinte azonos a Széchenyi Kártya Konstrukciónál megszokottakkal, így forgóeszközhitelnél is a vállalkozás tulajdonosának személyes garanciája (kezességvállalása) a fő fedezet.

A forgóeszközhitel igényléséhez szükséges dokumentumok a KAVOSZ honlapjáról letölthetők.

Forrás: KA-VOSZ Zrt.


Kapcsolódó cikkek:


Nagyot nőtt a termőföld ára
2020. február 27.

Nagyot nőtt a termőföld ára

A termőföld hektáronkénti átlagára elérte az 1,6 millió forintot tavaly, ami 11 százalékos drágulás az előző évhez képest az Agrotax Kft. legfrissebb elemzése szerint.

A kereskedelmi cégek vezetői a legoptimistábbak
2020. február 27.

A K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi eredménye szerint meglehetősen optimistán nyilatkoztak a cégvezetők pénzügyeik idei alakulásáról, különösképp a kereskedelmi szektorban.

Az elrettentést célozza a Telekom-bírság
2020. február 26.

Három héten belül a második súlyos büntetést szabta ki a Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Telekomra, mert a társaság megtévesztette a fogyasztókat.

Tovább nőtt az építőipari cégek száma
2020. február 26.

Az építőipari cégek számának növekedése 2020-ban sem állt meg, annak ellenére, hogy 2019 végén az építőipari termelés növekedése alacsonyabb fokozatba kapcsolt.