Az euróövezetben és az EU-ban is javult a fogyasztói hangulat áprilisban


Az euróövezetben a vártnál nagyobb mértékben javult áprilisban a fogyasztói hangulat az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG EcFin) előzetes adatokon alapuló csütörtöki jelentése szerint.

Az euróövezetben a márciusi mínusz 19,1 pontról, mínusz 17,5 pontra, tavaly február óta a legmagasabb szinte javult a fogyasztói hangulatindex, de még így is messze állt a hosszú távú átlagtól. A mutató tavaly szeptemberben érte el történelmi mélypontját mínusz 28,8 ponton.

Az EU-ban a fogyasztói hangulatindex mínusz 20,6 pontról, mínusz 18,9 pontra emelkedett áprilisban szintén nem végleges adatok szerint. A végleges számokat április 27-én ismertetik.


Kapcsolódó cikkek

2023. június 6.

Emlékérmét bocsátott ki az MNB Neumann János tiszteletére

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3 ezer forint névértékű színesfém emlékérmét bocsátott ki kedden, tisztelegve a világhírű magyar matematikus előtt – tájékoztatott az MNB kedden

2023. június 6.

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből.