Ébredés jeleit mutatja a főváros és az agglomeráció használtlakás-piaca


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Márciusban már az ébredés jeleit mutatta a főváros és az agglomeráció használtlakás-piaca – közölte az OTP Ingatlanpont csütörtökön.

Laczi Csaba, az OTP Ingatlanpont budapesti régióvezetője szerint idén az első negyedév kulcsszava az „olcsóság” lett. Ennek megfelelően kerestek használt házakat és lakásokat az agglomerációban, és ez nyomta rá a bélyegét a forgalom alakulására az egyes fővárosi kerületekben is – olvasható az ingatlanközvetítő hálózat közleményében.

Példaként említették, hogy különösen jól teljesített a szomszédaihoz képest még mindig olcsóbb VIII. kerület. Ezen felül felzárkózott az élbolyhoz az egyébként kevésbé keresettek közül a X. kerület, Kőbánya, és a XX. kerület, Pesterzsébet is. A budai oldalon általában kisebb volt az érdeklődés, ráadásul veszített varázsából a vevők szemében a XI. kerület is, amely még tavaly és 2021-ben is slágernek számított a körükben.

A régióvezető szerint aki tényleg el akarta adni az ingatlanát, az mostanra már kénytelen volt belátni, hogy engednie kell az árból. Ám ezt a tranzakciókban már megmutatkozó árcsökkenést még nem tükrözik a hirdetési árak – fogalmazott a közleményben Laczi Csaba. Az OTP Ingatlanpont budapesti régióvezetője úgy vélte, a kilátásokat tekintve vízválasztó lesz április, amelynek a forgalma már jelezheti, mennyire pezsdülhet meg nyárra a piac. Abban azonban már biztos, hogy irreális lenne a tavaly tavaszi-nyári eredményeikhez mérni a várakozásaikat.

Laczi Csaba a közleményben arra is kitért, hogy a város és az agglomeráció közötti vándorlásnak most nincs meghatározott iránya, kialakulni látszik egy új egyensúly.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 20.

JóAutók.hu: 13 százalékkal nőtt a használtautó-piac forgalma az első öt hónapban

A lakosság egy része a jövedelmi helyzetének lassú rendeződése nyomán most pótolja az előző években elmaradt autóbeszerzéseit állapította meg a JóAutók.hu a DataHouse előzetes adatai alapján; május végéig 368 600 személygépkocsi cserélt gazdát, 13 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A havi adásvételek átlagos mennyisége immár második hónapja alakul korábban sosem látott szinten, 79 ezer körül.

2024. június 19.

Adathalász SMS-ekre figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Adathalász SMS-eket küldenek csalók látszólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nevében, a rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, és azt kérik, hogy jelentkezzen be az SMS-ben érkezett linken – hívta fel a figyelmet a szolgáltató.