Ébredés jeleit mutatja a főváros és az agglomeráció használtlakás-piaca


Márciusban már az ébredés jeleit mutatta a főváros és az agglomeráció használtlakás-piaca – közölte az OTP Ingatlanpont csütörtökön.

Laczi Csaba, az OTP Ingatlanpont budapesti régióvezetője szerint idén az első negyedév kulcsszava az „olcsóság” lett. Ennek megfelelően kerestek használt házakat és lakásokat az agglomerációban, és ez nyomta rá a bélyegét a forgalom alakulására az egyes fővárosi kerületekben is – olvasható az ingatlanközvetítő hálózat közleményében.

Példaként említették, hogy különösen jól teljesített a szomszédaihoz képest még mindig olcsóbb VIII. kerület. Ezen felül felzárkózott az élbolyhoz az egyébként kevésbé keresettek közül a X. kerület, Kőbánya, és a XX. kerület, Pesterzsébet is. A budai oldalon általában kisebb volt az érdeklődés, ráadásul veszített varázsából a vevők szemében a XI. kerület is, amely még tavaly és 2021-ben is slágernek számított a körükben.

A régióvezető szerint aki tényleg el akarta adni az ingatlanát, az mostanra már kénytelen volt belátni, hogy engednie kell az árból. Ám ezt a tranzakciókban már megmutatkozó árcsökkenést még nem tükrözik a hirdetési árak – fogalmazott a közleményben Laczi Csaba. Az OTP Ingatlanpont budapesti régióvezetője úgy vélte, a kilátásokat tekintve vízválasztó lesz április, amelynek a forgalma már jelezheti, mennyire pezsdülhet meg nyárra a piac. Abban azonban már biztos, hogy irreális lenne a tavaly tavaszi-nyári eredményeikhez mérni a várakozásaikat.

Laczi Csaba a közleményben arra is kitért, hogy a város és az agglomeráció közötti vándorlásnak most nincs meghatározott iránya, kialakulni látszik egy új egyensúly.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. június 6.

Emlékérmét bocsátott ki az MNB Neumann János tiszteletére

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3 ezer forint névértékű színesfém emlékérmét bocsátott ki kedden, tisztelegve a világhírű magyar matematikus előtt – tájékoztatott az MNB kedden

2023. június 6.

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből.