Az idén sem fizet osztalékot a Rába


A Rába Járműipari Holding Nyrt. csütörtöki közgyűlése, az igazgatóság javaslatának megfelelően úgy határozott, hogy a járműgyártó vállalat idén sem fizet osztalékot – közölte a győri székhelyű cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A határozat szerint a Rába a megállapított eredményt eredménytartalékba helyezi. A közgyűlés elfogadta a vállalat igazgatóságának beszámolóját a társaság tavalyi évi működéséről. A nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint 72,9 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, 8,6 milliárd forinttal többet, mint 2022-ben. Átfogó eredménye 1,2 milliárd forint lett, 448 millió forinttal kevesebb, mint egy évvel korábban.

A Rába közgyűlése döntött arról is, hogy az a tulajdonában álló, 1969-ben épített 67 ezer négyzetéter alapterületű gyártócsarnokot felújítja. A csarnok stratégiai jelentőségű a Rába Nyrt. leányvállalata, a Rába Futómű Kft. működésében. A felújítást három fázisban valósítják meg.

A Rába Futómű Kft. a Gyármentő programban elnyert támogatás egy részét az első fázisban megvalósuló tetőszerkezet felújítására fordítja, míg a munkálatok fennmaradó részének finanszírozása saját forrásból történhet.

A közgyűlés jóváhagyta, hogy az elektronikus aukciós rendszeren keresztül értékesítsék Győr belterületén a Rába tulajdonában álló, két helyrajzi számon nyilvántartott, 9471 négyzetméteres ingatlant.

Az ingatlanokat együtt értékesítik, négyzetméterenként minimum nettó 64 700 forintért, összesen nem kevesebb mint 612,8 millió forintért.

A Rába Nyrt. részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír 1325 forinton zárt csütörtökön. Az elmúlt egy évben árfolyamának maximuma 1575 forint, minimuma pedig 1110 forint volt.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 29.

Ritkán vásárolnak ingatlant a külföldiek

Az utóbbi fél évben a vevők kevesebb mint három százaléka volt külföldi állampolgár: az Otthon Centrum adatai szerint a legtöbbet a kínaiak költik, akik a magyar átlag majdnem másfélszereséért vásárolnak.

2024. május 29.

Nem mindenkinek jutnak EU-s források

(Újra)Indul idén nyáron a 2021-2027-es EU költségvetéshez kapcsolódó pályázati idény, hiszen 2023 év végén az ún. Igazságügyi reform Bizottsági elfogadásával jelentős, 10,4 mrd euró összegű forrást szabadítottak fel Magyarország számára. Ennek eredményeként több, a gazdasági szereplők által is már nagyon várt operatív program pályázatai nyílhatnak meg. A kohéziós források mellett energetikai fejlesztések támogatására szolgáló pályázatok kiírására számíthatunk még az idén – hangsúlyozták a Niveus Consulting Group pályázatírási és tanácsadási üzletágának szakértői.

2024. május 29.

Áprilisban a vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest

Áprilisban a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,2 millió vendég 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál, a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban – közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).