Békéltető testületek: kötelező elmenni


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kötelező lesz megjelenni a békéltető testületek tárgyalásain, a mulasztók bírságra számíthatnak – írja a napi.hu.


Amennyiben az Országgyűlés elfogadja a fogyasztóvédelmi törvény tervezett változtatásait, akkor augusztus első heteitől kötelező lesz a problémás ügyben érintett vállalkozások részvétele a helyi békéltető testületek előtt – jelentette be Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára, írja a napi.hu

Azon vállalkozások, akik a szabálymódosítás után sem jelennek meg személyesen, immár bírsággal is sújthatóak; sőt, minden esetben bírságot szabnak ki, ha a vállalkozás megsérti az együttműködési kötelezettséget.

 

Aa bírság a 15 ezertől 500 ezer forintig terjedhet, míg a multinacionális nagyvállalatoknál akár az éves árbevétel akár öt százalékáig is terjedhet a bírság.


Kapcsolódó cikkek

2024. április 16.

A Yettel kétszámjegyű bevételnövekedést ért el tavaly

Jó évet zárt tavaly a Yettel Magyarország: a távközlési szolgáltató árbevétele a nemzetközi számviteli sztenderdek szerint kétszámjegyű mértékben, 615 millió euróra nőtt, adózott nyeresége enyhe csökkenéssel 6 millió euró lett – ismertette Takács József, a Yettel Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese egy keddi sajtóbeszélgetésen Törökbálinton.

2024. április 16.

A vártnál többen váltottak lakásbiztosítást a márciusi kampányban

A márciusi lakásbiztosítási kampányban a vártnál többen kötöttek új biztosítást, illetve változtatták meg korábbi szerződésüket régi biztosítójuknál, csaknem félmillió új lakásbiztosítási szerződést kötöttek, illetve kötöttek újra az ügyfelek – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) miniszteri biztosa kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.