Bemutatták a GVH új szakkönyvsorozatának első kiadványát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bemutatták a GVH új szakkönyvsorozatának első kiadványát, amely a közbeszerzés és a versenyjog viszonyrendszerét járja körül – közölte a GVH csütörtökön az MTI-vel.

A kötetet bemutató eseményen a hivatal elnöke hangsúlyozta, hogy a tisztességes gazdasági verseny csak úgy biztosítható, ha a jogsértők nem találnak kiskaput. Rigó Csaba Balázs a közlemény szerint közölte, hogy az elmúlt két évben körülbelül 2 milliárd forint értékben szabtak ki bírságot a közbeszerzési kartellezőkre. Hatékony feltárásukat a GVH továbbra folytatja, a jogkövető vállalkozásokat pedig segíteni fogja – tette hozzá.

A Közbeszerzési Hatóság (KH) elnöke a rendezvényen közös érdeknek nevezte a közpénzek ésszerű és hatékony felhasználását, a piaci verseny tisztaságát. Ennek védelmét Kovács László megfelelő garanciákkal látja biztosítottnak – írták. A Közbeszerzés és versenyjog című tanulmánykötetet a GVH honlapján tették közzé – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI


Kapcsolódó cikkek

2024. február 26.

Opten: figyelmeztető jelek mutatkoznak az építőiparban

A 2023-as év minimális cégszámcsökkenéssel zárult az építőiparban. Az alapítások száma mélypontra süllyedt, ötezer alá csökkent, míg a megszűnések száma már ötezer felett volt. Az építőipari szektorban tevékenykedő egyéni vállalkozások többsége kiváró álláspontot foglalt el, s minden hatodik vállalkozó ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét.