Bemutatták a GVH új szakkönyvsorozatának első kiadványát


Bemutatták a GVH új szakkönyvsorozatának első kiadványát, amely a közbeszerzés és a versenyjog viszonyrendszerét járja körül – közölte a GVH csütörtökön az MTI-vel.

A kötetet bemutató eseményen a hivatal elnöke hangsúlyozta, hogy a tisztességes gazdasági verseny csak úgy biztosítható, ha a jogsértők nem találnak kiskaput. Rigó Csaba Balázs a közlemény szerint közölte, hogy az elmúlt két évben körülbelül 2 milliárd forint értékben szabtak ki bírságot a közbeszerzési kartellezőkre. Hatékony feltárásukat a GVH továbbra folytatja, a jogkövető vállalkozásokat pedig segíteni fogja – tette hozzá.

A Közbeszerzési Hatóság (KH) elnöke a rendezvényen közös érdeknek nevezte a közpénzek ésszerű és hatékony felhasználását, a piaci verseny tisztaságát. Ennek védelmét Kovács László megfelelő garanciákkal látja biztosítottnak – írták. A Közbeszerzés és versenyjog című tanulmánykötetet a GVH honlapján tették közzé – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI


Kapcsolódó cikkek

2023. február 2.

GVH: nincs gond az ingatlan.com hirdetésrangsoroló rendszerével

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta a vizsgálatot az ingatlan.com üzemeltetőivel szemben, mert nem bizonyosodott be a versenyfelügyeleti eljárás megindításakor feltételezett jogsértés – jelentette be csütörtöki közleményében a hivatal.

2023. február 2.

Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek

Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt – jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).