E-útdíj: üzemszünet lesz


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vasárnap, szeptember 14-én hajnali 1 és 5 óra között szünetel a HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.


A szolgáltató felhívta a figyelmet arra, hogy a meghatározott időszakban az ügyfeleknek nem lesz lehetőségük viszonylati jegyet váltani és egyenleget feltölteni, ezért az úthasználati jogosultságot elővételben vásárolhatják meg a www.hu-go.hu weboldalon, ügyfélszolgálati irodákban vagy viszonteladói partnereiknél.

Megjegyzik, hogy a díjköteles járműveknek a karbantartási időszakra vonatkozóan is rendelkezniük kell érvényes úthasználati jogosultsággal, a jogosultság időben történő megszerzése a díjfizetésre kötelezettek felelőssége. Amennyiben az útdíjbevallási kötelezettséget bevallási közreműködő útján, fedélzeti eszközzel teljesítik és megfelelő egyenleggel rendelkeznek, úgy nincs további teendő, mivel ez esetben az útdíjbevallás megtörténik, így az egyenlegből az üzemszünet ideje alatt igénybevett úthasználati díjat utólag, a karbantartást követően vonják le.

Karbantartás miatt üzemszünet lesz a teljes HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszerben december 7-én, vasárnap hajnali 2 és 4 óra közötti időszakban – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

A szolgáltató felhívta a figyelmet arra, hogy a meghatározott időszakban az ügyfeleknek nem lesz lehetőségük viszonylati jegyet váltani és egyenleget feltölteni, ezért az úthasználati jogosultságot elővételben vásárolják meg az ügyfelek a www.hu-go.hu weboldalon, ügyfélszolgálati irodákban vagy viszonteladói partnereiknél. 

Ha az útdíjbevallási kötelezettséget bevallási közreműködő útján, fedélzeti eszközzel teljesítik és megfelelő egyenleggel rendelkeznek, úgy nincs további teendő, mivel ez esetben az útdíj bevallás megtörténik, így az egyenlegből az üzemszünet ideje alatt igénybevett úthasználat díjat utólag, a karbantartást követően vonják le.

(MTI)

A szüneteltetés oka a tervezett karbantartás elvégzése. Az üzemszünet alatt nem váltható viszonylati jegy és az egyenleg sem tölthető fel. Ezért a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. azt javasolja a fuvarozóknak, hogy úthasználati jogosultságukat elővételben vásárolják meg a www.hu-go.hu weboldalon, vagy az ügyfélszolgálati irodákban, illetve a viszonteladóknál.

Ha az ügyfél útdíjbevallási kötelezettségét bevallási közreműködő útján, fedélzeti eszközzel teljesíti és megfelelő egyenleggel rendelkezik, nincs további teendője.  Az egyenlegből az üzemszünet ideje alatt igénybevett úthasználati díjat a szolgáltató az üzemszünetet követően levonja.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Enyhe recesszióban Németország

Végleges és kiigazított adatok szerint a német GDP 0,1 százalékkal csökkent 2023-ban, éves összevetésben. A negyedik negyedéves gazdasági teljesítmény rontotta érdemben a mutatót.