Egyesül két gazdasági tanácsadó cég


A magyar számviteli és adótanácsadói piac két meghatározó szereplője, a WTS Klient Gazdasági Tanácsadó Kft. és a Finacont Kft. tulajdonosai úgy döntöttek, hogy közös vezetés mellett a két cég egyesül. Ezzel a jövőben WTS Klient néven működő vállalkozás a hazai piac egyik legnagyobb szereplőjévé válik.

Az 1998-ban alapított WTS Klient és a 2002-ben létrehozott Finacont az elmúlt több mint 20 évben folyamatos organikus fejlődés eredményeképpen kerültek be Magyarország vezető komplex gazdasági tanácsadást nyújtó cégei közé.

A magyar magánszemélyek által alapított Klient könyvelőiroda 2004-ben hozta létre adótanácsadói üzletágát, és 2013-ban csatlakozott a világ egyik vezető adó- és pénzügyi tanácsadó hálózatához, a WTS Globalhoz. A vállalat 2022-re egy 130 főt foglalkoztató, több mint kétmilliárd forint éves árbevételű társasággá nőtte ki magát.

A szintén magyar magánszemélyek által alapított Finacont dinamikus fejlődése hasonló méretű cég létrejöttét eredményezte. A vállalat 2022-es árbevétele megközelítette az 1,7 milliárd forintot, alkalmazottainak száma pedig meghaladta a 140 főt.

Az egyesülésnek köszönhetően a szervezet még hatékonyabban és színvonalasabban, a szolgáltatások még szélesebb körű kínálatával tudja kiszolgálni ügyfeleit. A WTS Klient adótanácsadási és üzleti automatizálás üzletágai, illetve a Finacont pénzügyi outsourcing és HR-szolgáltatásai révén a közös cég gazdasági tanácsadási piac teljes termékpalettáját lefedi majd.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a WTS Klient és a Finacont egyesítésével megerősíthetjük piaci pozíciónkat, és együtt fokozhatjuk erőfeszítéseinket a számviteli és adótanácsadási piac konszolidációját és az elkerülhetetlen technológiai fejlesztéseket illetően. A két cég szinte azonos filozófiája a biztosíték arra, hogy tovább élvezhessük mind az ügyfeleink, mind a munkatársaink bizalmát, és a jövőben is prémium szintű szolgálatásokat nyújthassunk” – mondta el az egyesülés kapcsán Lambert Zoltán, a WTS Klient ügyvezető partnere.

„Az elmúlt hónapok tárgyalásai során megbizonyosodtunk arról, hogy erőforrásaink egyesítésével újabb komoly lépést tehetünk alapvető célunk, az ügyfelek széleskörű, integrált és minőségi kiszolgálását biztosító, a magyar piac meghatározó számviteli szolgáltató cégének létrehozása felé. Az egyesüléssel, a 2023-as organikus fejlődést.

is figyelembevéve, egy közel 300 főt foglalkoztató, 4,5 milliárd forintot meghaladó árbevételű céget hívunk életre” – nyilatkozta Pintér György, a Finacont Kft. ügyvezető partnere.

A tranzakcióról a tulajdonosok aláírásukkal már döntöttek, az egyesített cég az ilyenkor szokásos hatósági engedélyezési folyamat lezárásával és a beolvadással kapcsolatos jogi és számviteli lépések megtételével jöhet létre.

Forrás: WTS sajtóanyaga


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 28.

A forrásbevonásban segíti a vállalkozásokat egy új alkalmazás

Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, azon belül főként a mikro- és kisvállalkozásokat – közölte az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

2023. szeptember 28.

Felkai: növelni az ökológiai művelésű területek mennyiségét

A fenntarthatóság része a mindennapoknak, a témában megfogalmazott keretek és konkrét intézkedések a teljes élelmiszerláncra hatással vannak. Szükséges a kapcsolódó folyamatok nyomonkövetése és minden érintett szereplő bevonása a döntések előkészítésébe és adaptálásába – mondta az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint Felkai Beáta Olga szerdán Tapolcán.

2023. szeptember 28.

Royal Flush az IT-szektorban, avagy ami mindent visz: ransomware

Ransom malware vagy ransomware egy olyan típusú rosszindulatú program, amely megakadályozza a felhasználókat, hogy hozzáférjenek a rendszerükhöz, avagy a személyes fájljaikhoz. Rendszerint váltságdíjat követelnek a hozzáférés visszaadásáért cserébe.