Egyesül két gazdasági tanácsadó cég


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A magyar számviteli és adótanácsadói piac két meghatározó szereplője, a WTS Klient Gazdasági Tanácsadó Kft. és a Finacont Kft. tulajdonosai úgy döntöttek, hogy közös vezetés mellett a két cég egyesül. Ezzel a jövőben WTS Klient néven működő vállalkozás a hazai piac egyik legnagyobb szereplőjévé válik.

Az 1998-ban alapított WTS Klient és a 2002-ben létrehozott Finacont az elmúlt több mint 20 évben folyamatos organikus fejlődés eredményeképpen kerültek be Magyarország vezető komplex gazdasági tanácsadást nyújtó cégei közé.

A magyar magánszemélyek által alapított Klient könyvelőiroda 2004-ben hozta létre adótanácsadói üzletágát, és 2013-ban csatlakozott a világ egyik vezető adó- és pénzügyi tanácsadó hálózatához, a WTS Globalhoz. A vállalat 2022-re egy 130 főt foglalkoztató, több mint kétmilliárd forint éves árbevételű társasággá nőtte ki magát.

A szintén magyar magánszemélyek által alapított Finacont dinamikus fejlődése hasonló méretű cég létrejöttét eredményezte. A vállalat 2022-es árbevétele megközelítette az 1,7 milliárd forintot, alkalmazottainak száma pedig meghaladta a 140 főt.

Az egyesülésnek köszönhetően a szervezet még hatékonyabban és színvonalasabban, a szolgáltatások még szélesebb körű kínálatával tudja kiszolgálni ügyfeleit. A WTS Klient adótanácsadási és üzleti automatizálás üzletágai, illetve a Finacont pénzügyi outsourcing és HR-szolgáltatásai révén a közös cég gazdasági tanácsadási piac teljes termékpalettáját lefedi majd.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a WTS Klient és a Finacont egyesítésével megerősíthetjük piaci pozíciónkat, és együtt fokozhatjuk erőfeszítéseinket a számviteli és adótanácsadási piac konszolidációját és az elkerülhetetlen technológiai fejlesztéseket illetően. A két cég szinte azonos filozófiája a biztosíték arra, hogy tovább élvezhessük mind az ügyfeleink, mind a munkatársaink bizalmát, és a jövőben is prémium szintű szolgálatásokat nyújthassunk” – mondta el az egyesülés kapcsán Lambert Zoltán, a WTS Klient ügyvezető partnere.

„Az elmúlt hónapok tárgyalásai során megbizonyosodtunk arról, hogy erőforrásaink egyesítésével újabb komoly lépést tehetünk alapvető célunk, az ügyfelek széleskörű, integrált és minőségi kiszolgálását biztosító, a magyar piac meghatározó számviteli szolgáltató cégének létrehozása felé. Az egyesüléssel, a 2023-as organikus fejlődést.

is figyelembevéve, egy közel 300 főt foglalkoztató, 4,5 milliárd forintot meghaladó árbevételű céget hívunk életre” – nyilatkozta Pintér György, a Finacont Kft. ügyvezető partnere.

A tranzakcióról a tulajdonosok aláírásukkal már döntöttek, az egyesített cég az ilyenkor szokásos hatósági engedélyezési folyamat lezárásával és a beolvadással kapcsolatos jogi és számviteli lépések megtételével jöhet létre.

Forrás: WTS sajtóanyaga


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

A kisgyermekes szülők érdekében indított versenyfelügyeleti eljárást a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a szlovákiai EC Global SVK s.r.o. vállalkozással szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt; a GVH gyanúja szerint a cég a weboldalán reklámozott, jellemzően kisgyermekes szülőknek ajánlott termékek esetében megtéveszti a fogyasztókat az egészségre és gyógyhatásra vonatkozó állításokkal.

2024. június 21.

Sok céget érhet kellemetlen meglepetés, mert hamarosan lejár a NIS2 regisztráció határideje

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat.  

2024. június 21.

Tagok védelme a létesítő okirat módosítása során

A Ptk. helyes értelmezése szerint akkor is valamennyi tag egyhangú határozatára van szükség a létesítő okirat módosításához, ha a módosítás valamennyi tag jogait azonos módon hátrányosan érintené, vagy valamennyi tag helyzetét azonos módon hátrányosabbá tenné. Az „egyes tagok” kifejezés alatt egy, több, de akár valamennyi tag is értendő – a Kúria eseti döntése.