Együttműködési megállapodást kötött a Joint Venture Szövetség és a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség


Együttműködési megállapodást írt alá a Joint Venture Szövetség (JVSZ) és a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség (MGFÜ). A megállapodás célja, hogy a hazai kkv-k minél hatékonyabban férhessenek hozzá az elérhető finanszírozási eszközökhöz és szakmai támogatási lehetőségekhez – közölték a szervezetek.

A megállapodással kiemelt figyelmet kap a vállalkozásfejlesztési tevékenységek összehangolása is – tették hozzá. Közölték: azon fognak dolgozni, hogy feltárják és optimalizálják az intézményrendszer szereplőinek működésében meglévő párhuzamosságokat, valamint kihasználják a lehetséges szinergiákat, ezáltal segítve a kkv-szektor fejlődését és megerősödését. Az együttműködés fókuszában többek között a kkv-k generációváltásának segítése, a beszállítófejlesztés és a külpiaci megjelenés áll.

Szabados Richárd, az MGFÜ ügyvezetője kiemelte: a cél a hazai vállalkozásfejlesztési intézményrendszer továbbfejlesztése, valamint a hazai kkv-k számára könnyen és gyorsan hozzáférhető fejlesztéspolitikai, finanszírozási eszközrendszer biztosítása. Az MGFÜ kiemelt gazdaságfejlesztési ügynökségként egyre több magyar vállalkozást kíván elérni célzott támogatási programokkal.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2007. február 2.

Jeremie-program a kis- és középvállalkozásokért

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjában – remények szerint – még az idén, az év közepén elindul a kis- és középvállalkozások finanszírozását szolgáló Jeremie-program – hangzott el a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban tartott háttérbeszélgetésén, pénteken. A Jeremie-program az Európai Bizottság, az Európai Beruházási Bank, az Európai Beruházási Alap közös akciója, amely segíti a mikro-, kis- és közepes vállalkozások finanszírozási forrásokhoz jutását az Európai Unió strukturális alapjaiból.
2010. augusztus 10.

Megjelent az első gazdaságfejlesztési pályázat

A kabinet újra meghirdeti a GOP-Komplex vállalati technológia fejlesztés című pályázati kiírást, hatmilliárdos keretösszeggel, módosított, a kkv-kat preferáló feltételekkel – írja a Napi Gazdaság.