Jeremie-program a kis- és középvállalkozásokért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjában – remények szerint – még az idén, az év közepén elindul a kis- és középvállalkozások finanszírozását szolgáló Jeremie-program – hangzott el a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban tartott háttérbeszélgetésén, pénteken. A Jeremie-program az Európai Bizottság, az Európai Beruházási Bank, az Európai Beruházási Alap közös akciója, amely segíti a mikro-, kis- és közepes vállalkozások finanszírozási forrásokhoz jutását az Európai Unió strukturális alapjaiból.

Novák Csaba, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) GOP irányító hatóság vezetője elmondta, hogy a Jeremie-program három pillérre épül, a mikrohitel-finanszírozásra, a garanciaeszközökre, a tőkepiac fejlesztésére.

Kállay László, a GKM vállalkozásfinanszírozási főosztályvezetője hangsúlyozta, hogy a részletek kidolgozása még folyamatban van, a visszatérítendő támogatásokat tartalmazó program célja a nem bankképes vállalkozásoknak bázist teremteni a dinamikus fejlődéshez, a hitelfedezet elégtelenségéből adódó problémák kezelése, a magántőke nagyobb mértékű bevonása a fejlesztések finanszírozásában.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.

2022. június 30.

Ellenőrzési határidők és a mulasztási bírság kapcsolata

A mulasztási bírságok sokfélék, de vannak közös szabályaik. Ilyen a bírság kiszabásakor alkalmazandó mérlegelés, vagy különféle adózók esetében irányadó kedvezőbb, vagy hátrányosabb rendelkezések alkalmazása megbízható, vagy kockázatos adózók esetében. Érdekes jogesetet mutatunk be.