Elérte az évi 100 milliót a Számlázz.hu-s számlák száma


A számlázási piac vezető szereplője, a Számlázz.hu ügyfelei által a cégen keresztül kibocsátott számlák száma elérte az évi 100 milliót, és éves szinten folyamatosan több mint 40 százalékkal bővül, ügyfelei számát a cég tavaly nyár óta 100 ezerrel 600 ezerre növelte – közölte a társaság.

A 18 éve hobbiprojektként indult, mára a Magyar Nemzeti Bank engedélyével rendelkező pénzforgalmi intézményt üzemeltető KBOSS.hu Kft. a nyilvános cégadatok szerint 2022-ben 1,957 milliárd forint adózott eredménnyel zárt az előző évi 1,461 milliárd forint után, árbevétele 2,629 milliárd forintról 3,375 milliárd forintra nőtt. Foglalkoztatottainak száma 29-ről 39-re nőtt 2022-ben, a növekvő forgalom kiszolgálására azonban mára már elérte az 50-et.

A közleményben felidézték, hogy a három magánszemély által alapított cég 2005. augusztus 11-én bocsátotta ki az első számlát, az első 700 ügyfelét öt év alatt szerezte meg. A társaság tevékenysége komoly nemzetközi befektetői érdeklődést váltott ki: a skandináv régió egyik legnagyobb üzleti megoldásszállítója, a norvég központú Visma csoport 2018-ban megszerezte a Számlázz.hu 50 százalékos tulajdonrészét, majd 2022-re 100 százalékos tulajdonosává vált.

A cég fejlesztésére az évek során több mint 1 milliárd forintot fordítottak. Ügyfeleik többsége egyéni vállalkozás, illetve kis- és középvállalkozás, bár egyre több multinacionális nagyvállalat is használja a cég digitális ökoszisztémáját. A számlázás mellett a társaság teljesítések igazolásában, kintlévőségek kezelésében, könyvelési – és adózási feladatok ellátásában is támogatja a vállalkozásokat – idézte a közlemény Ángyán Balázs ügyvezető igazgatót, aki hozzátette: szolgáltatási körük nemrég faktorálással – a vevői követelések készpénzre váltása – bővült.

Hangsúlyozta, hogy a Visma nem kívánja uniformizálni/átbrandelni a tulajdonában lévő cégeket, így a Számlázz.hu-t sem, a cég eredeti identitása működésben, munkaerő állományban és minden más tekintetben is megmaradt. A Számlázz.hu-nál jelenleg is minden pozícióban magyar szakemberek dolgoznak – emelte ki.
Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy 2024-re az elmúlt évekhez hasonló ügyfélszám-növekedésre, és ezzel összhangban a ügyfeleik által kibocsátott számlák számának stabil növekedésére számítanak, a növekedés dinamikája azonban némileg szerényebb lesz az ideinél.
(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 29.

5 tipikus hiba a NAV online számla adatszolgáltatás során

A magyar adózási specialitások jelentős kihívások elé állították a számlázóprogramok – különösen a külföldi ERP rendszerek – nagyvállalati felhasználóit és fejlesztőit. Az RSM blog összefoglalójából a tipikus problémák mellett a megoldásra is fény derül.
2020. október 21.

A számlakibocsátás határideje (I. rész)

Közismert ténynek számít, hogy idén júliusban 15 napról 8 napra változott a számlakibocsátás határideje. Az azonban már kevésbé közismert, hogy ez a határidő nem minden egyes ügylet bizonylatolására vonatkozik. Időnként pedig az is előfordul, hogy már az sem egyértelmű, mikortól is kell számítani az említett 8 napot.
2020. október 28.

A számlakibocsátás határideje (II. rész)

Közismert ténynek számít, hogy idén júliusban 15 napról 8 napra változott a számlakibocsátás határideje. Az azonban már kevésbé közismert, hogy ez a határidő nem minden egyes ügylet bizonylatolására vonatkozik. Időnként pedig az is előfordul, hogy már az sem egyértelmű, mikortól is kell számítani az említett 8 napot.