Fejleszt a Sasvári Kft., a szentesi Hydro-Kor Kft., a Miskolc Holding Zrt. és a Hell Energy


Több mint 400 millió forintos fejlesztést hajt végre az optikai üzlethálózatot működtető, esztergomi Sasvári Kft. Európai uniós támogatással új csarnok építésével és korszerű diagnosztikai mérőállomás üzembeállításával, 262 millió forintos beruházással bővítette kapacitását az elsősorban ivó- és szennyvíztisztító-telepek gépészeti kivitelezésével foglalkozó szentesi Hydro-Kor Kft. Kétmilliárd forint értékben fejlesztette ipari parkjának infrastruktúráját a Miskolc Holding Zrt. annak érdekében, hogy a vármegyeszékhely továbbra is vonzó célpontja legyen a beruházásoknak – közölte a megyei jogú város önkormányzata. A Hell Energy cégcsoport több mint 200 millió dolláros beruházással gyárat tervez építeni Azerbajdzsánban.

Több mint 400 millió forintos fejlesztést hajt végre az optikai üzlethálózatot működtető, esztergomi Sasvári Kft.

Több mint 400 millió forintos fejlesztést hajt végre az optikai üzlethálózatot működtető, esztergomi Sasvári Kft. A cég Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program Plusz 246  millió forintos támogatásával harminckét, magas technológiai színvonalat képviselő eszközzel fejleszti és bővíti vállalkozását az orvosieszköz-gyártásban – írták a közleményben. A Ginop-támogatás a projekt értékének 55 százaléka.

Az új eszközökkel – többek között szemészeti vizsgálóegységekkel, dioptriamérőkkel, funduskamerákkal –  a kft. képes lesz kielégíteni Pakson és Szekszárdon a szemüvegek iránti növekvő igényeket. A projekt részeként informatikai eszközöket is beszereztek az adatok rögzítésére és a vizsgáló berendezések vezérlésére – tették hozzá.

A 135 alkalmazottat foglalkoztató cégnél a beruházás 95 munkahely megőrzéséhez járul hozzá, és közlésük szerint tízszázalékos árbevétel-növekedést várnak tőle. A 18 üzletből álló Optic World hálózatot működtető kft. 2022-ben 2,69 milliárd forint nettó árbevételt és 328 millió forint adózott eredményt ért el, a társaság tájékoztatása szerint az árbevétel idén várhatóan 2,9 milliárd forintra nő.

Bővítette kapacitását a szentesi Hydro-Kor Kft.

Európai uniós támogatással új csarnok építésével és korszerű diagnosztikai mérőállomás üzembeállításával, 262 millió forintos beruházással bővítette kapacitását az elsősorban ivó- és szennyvíztisztító-telepek gépészeti kivitelezésével foglalkozó szentesi Hydro-Kor Kft.

A Hydro-Kor Kft. szennyvíztisztítók, ivóvíz-kezelők, ipari víztisztítók, valamint uszodák vízgépészetének tervezését, kivitelezését, továbbá gépkocsimosók szennyvíztisztítóinak építését végzi. A cég emellett gyárt fémszerkezeteket, szűrőtartályokat és gázmentesítőket.

A közlemény szerint a vállalkozás Szentesen, berekháti telephelyén a 183,47 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatással megvalósult beruházás során 755 négyzetméter bruttó alapterületű ipari csarnoképületet alakított ki.

A bővítésre azért volt szükség, mert a társaság kezdte kinőni a meglévő raktárát. Az új épületben helyezték el a cég új ivóvizes diagnosztikai mérőállomását is. Ez alkalmas szűrőtartályok nyomáspróbájára, atmoszférikus tartályok, gázmentesítő berendezések tömörségi próbájára, szűrőtartályok szűrési technológiájának diagnosztizálására, beszabályozására – szűrési-, öblítési sebesség, szűrési ellenállás beállítására -, valamint gázmentesítő berendezések vizsgálatára. A mérőállomás része két, együttesen 45 köbméter térfogatú medence is.

A fejlesztés eredményeként modernebbé, költséghatékonyabbá vált a vállalkozás, amely gyorsabban tudja kielégíteni ügyfelei igényeit. A Hydro-Kor Kft. a projekt megvalósítását követőn 10-15 százalékos árbevétel növekedéssel számol.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2011-ben alapított, magyar magánszemélyek tulajdonában álló, 19 alkalmazottat foglakoztató Hydro-Kor Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly csaknem 304 millió forint volt, ami 65 százalékkal haladta meg az előző évit. A vállalkozás adózott eredménye 2021-ben 20,5 millió, tavaly 55,8 millió forint volt.

Kétmilliárd forint értékben fejlesztette ipari parkját a Miskolc Holding Zrt.

Kétmilliárd forint értékben fejlesztette ipari parkjának infrastruktúráját a Miskolc Holding Zrt. annak érdekében, hogy a vármegyeszékhely továbbra is vonzó célpontja legyen a beruházásoknak – közölte a megyei jogú város önkormányzata.

A cél egy megfelelő, befektetői igényekkel összhangban lévő alapinfrastruktúrával és jó közlekedési kapcsolatokkal ellátott ipari park kialakítása és fejlesztése volt – olvasható a közleményben.

A pályázatban megvalósult a 304-es úttól délre eső, 120 hektáros területen az ivóvízellátás és szennyvízelvezetés kiépítése, továbbá kialakítottak egy 40-50 hektáros terület csapadékvíz elvezetésére alkalmas átemelő, tározó is. Emellett megtörtént a Hejő-malomárok mederrendezése, és elkészült egy új, kétsávos körforgalommal és közvilágítással ellátott összekötő út – közölték.

Azt írták, a Miskolc Holding Zrt. tulajdonában lévő 93,5 hektáros Miskolc Déli Ipari Park egy „kiválóan megközelíthető iparterület”, mely az M30-as autópálya bekötőútja és a Budapest-Miskolc vasúti fővonal mellett található.

A terület 2009-ben nyerte el az ipari park címet, ezt követően pedig több ütemben valósított meg fejlesztéseket Miskolc önkormányzata és a társaság konzorciumban. Később a Miskolc Holding Zrt. – mint az ipari park üzemeltetője – önállóan is fejlesztett, összesen mintegy 3,5 milliárd forint értékben – ismertették.

A közlemény szerint a nettó 2,008 milliárd forint értékű projekt a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) „Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon” című pályázat keretében valósult meg, az Európai Unió és a magyar állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

Az investinmiskolc.hu alapján a Miskolc Déli Technológiai Parkba 19 vállalkozás települt be eddig, melyek többek között nyomdaipari perifériák gyártásával, lakó és nem lakó épületek építésével, gőzellátással  és acélszerkezet gyártással foglalkoznak.

A nyilvános cégadatok szerint a Miskolc Holding Zrt. 2022-ben 2492, egy évvel korábban pedig 2648 munkavállalót foglalkoztatott. A vállalat tavalyi nettó árbevétele 19 milliárd 949 millió 845 ezer forint, az azt megelőző évben 20 milliárd 674 millió 236 ezer forint volt. A társaság adózott eredménye tavaly 86 millió 105 ezer forint volt, míg 2021-ben 1 milliárd 312 millió 239 ezer forintos veszteséggel zártak.

A Hell Energy cégcsoport több mint 200 millió dolláros beruházással gyárat tervez építeni Azerbajdzsánban

A Hell Energy Cégcsoport megállapodást ír alá az Azerbajdzsáni Beruházási Vállalattal, amelynek alapján közös beruházással, 211 millió dollár értékben gyártóegységet terveznek létrehozni a dél-kaukázusi államban.

A tervek szerint a 2025-ben átadandó üzemben évente 700-800 millió alumínium italdobozt fognak előállítani, s ezek mintegy felét meg is töltik, főként helyi és régiós harmadik feles márkák igényeinek kiszolgálására, de saját, helyi és a regionális piacát is innen tervezi kiszolgálni a Magyarország mellett több másik államban is piacvezető cég – tájékoztatott.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 17.

Vegyes képet mutat a középkorúak keresetének alakulása

Vegyes képet mutat a bevételek alakulása a 30-59 éves korosztályban: a válaszadók 52 százaléka növekedésről számolt be, közel 35 százalékuknál nem történt változás, 13 százalékuknak pedig kevesebb jutott az elmúlt egy év során – áll a K&H biztos jövő felmérésében.

2024. június 14.

Még mindig sokan mondanak le a nyaralásról

Nagyon vegyes a kép az utazási tervek terén. Összességében javult a középkorúak utazási helyzete, és akik terveznek nyaralást, azok többet szánnak erre a K&H biztos jövő index szerint, de a koronavírus járvány utáni időszakhoz képest még mindig visszafogottnak mondható az utazási kedv. Ráadásul még mindig sokan vannak, akik a pénzhiány miatt nem tudnak hosszabb vakációt beiktatni: a válaszadók 71 százalékánál ez az indok. Ez az arány nem sokkal alacsonyabb a tavalyi 77 százaléknál, viszont még mindig jóval meghaladja a tavalyelőtti 58 százalékos arányt.