Holland nőgyógyászati termékeket kínáló céget vásárolt a Richter


A Richter Gedeon Nyrt. megállapodást kötött a rotterdami székhelyű IQ Medical Ventures céggel, a Giskit MD B.V. részvényei 100 százalékának megvásárlásáról – közölte a gyógyszeripari társaság a BÉT honlapján csütörtökön.

A közlemény szerint a részvényeket az IQ Medical leányvállalatától, a Giskit Holdingtól vásárolta meg a Richter. A cég értékét a felek mintegy 30 millió euróban határozták meg, ami a szerződés aláírásakor fizetendő – írták.

A holland társaság két nőgyógyászati készítménye – az ExEm Foam és a GIS-Kit kedvezőbb ultrahangos vizsgálati feltételeket kínál a páciensek számára: előbbi a petevezetékek, utóbbi pedig a méhüreg vizsgálatára.

A Giskit MD B.V. birtokolja az ExEm Foam és a GIS-Kit globális értékesítési jogait kivéve az Egyesült Államokat, Kínát és Dél-Koreát, ahol ezek gyógyszerkészítménynek minősülnek.

A két terméket a világ több mint 40 országában értékesítik. A Giskit MD. B.V megvásárlásával tovább bővül a társaság in vitro megtermékenyítésre kínált portfoliója és az akvizíció hozzájárulhat ahhoz, hogy az évtized vége előtt a Richter vezető nőgyógyászati vállalattá váljon – idézte a közlemény Orbán Gábort, a Richter vezérigazgatóját.

Johan F.M. Remmerswaal, az IQ Medical vezérigazgatója szerint a felvásárlás jelentős mérföldkövet jelent a nőgyógyászati és fertilitási készítmények, valamint eljárások globális elérhetősége szempontjából. A Richter elkötelezettsége a földrajzi terjeszkedés és a terápiás lehetőségek bővítése mellett várhatóan világszerte jelentősen javítja a betegek hozzáférését ezekhez a készítményekhez és eljárásokhoz – mondta.

A rotterdami székhelyű IQ Medical egy magántulajdonban lévő elsősorban élettani tudományokkal foglalkozó üzleti inkubátor és befektetői platform, amely az általános nőgyógyászat, a termékenység, az intervenciós radiológia és kardiológia, valamint aneszteziológia területein működő start-up vállalkozásokat fog össze.

A Richter Gedeon Nyrt.-t a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, a cég részvényeinek árfolyama szerdán 1,15 százalékkal 8800 forintra nőtt, az elmúlt egy évben pedig 7060 és 9150 forint között mozgott az árfolyama.

A társaság tavaly 157,255 milliárd forint adózott eredményt ért el 802,755 milliárd forint árbevétel mellet. 2021-ben 141,180 milliárdos nyereséggel és 630,595 milliárd forint árbevétellel zárt.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 27.

Átadták az Év menedzsere elismeréseket

Átadták az Év menedzsere elismeréseket: a menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség immár 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót – közölte a szervezet hétfőn.

2024. május 27.

Feladtunk egy hirdetést a Facebook Marketplace-en. Aki nem figyel, annak az összes pénzét leemelhetik

Hogy önnek már ne kelljen: feltettünk egy hirdetést, és hagytuk magunkat, bedőltünk az AirPodsunkért szinte azonnal bejelentkező csalónak a Facebook Marketplace-en. Majdnem teljesen végigvittük azt, amit tőlünk kért, és kijelenthető: mára egészen profik lettek a csalások. Ugyanakkor, ha figyel néhány intő jelre, kibabrálhat a pénzére utazó kiberbűnözőkkel. – a HVG cikke.

2024. május 27.

A BKIK a vállalkozásindításban is segíti a tehetséges fiatal szakembereket

Kiemelkedően szerepeltek a budapesti szakmát tanuló fiatalok az országos szakmai versenyek döntőjén, a Szakma Sztár Fesztiválon. A budapesti szakképző iskolák végzősei 35 érmet szereztek 27 szakmában. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tegnap nagyszabású ünnepségen vállalkozásindítási inkubációs támogatással és nagyértékű vásárlási utalvánnyal jutalmazta a budapesti dobogósokat, illetve felkészítő tanáraikat.