Jóváhagyta a jegybank a Waberer’s részvényeire tett vételi ajánlatot


Engedélyezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az ajánlattevők és tulajdonosaik közvetett tulajdonszerzését a Waberer’s és ezáltal a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. felett, valamint a nyilvános vételi ajánlatot is jóváhagyta – közölte a Waberer’s International Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

A közzétett vételi ajánlat szerint az MHB Optimum Zrt. és a High Yield Vagyonkezelő Zrt. közös ajánlattevőként vennék meg a Waberer’s valamennyi részvényét, a megvásárlásra felajánlott részvények kétharmadát az MHB Optimum, egyharmadát a High Yield vásárolja meg. Az ajánlati ár 2336 forint részvényenként. Az ajánlati idő kezdőnapja október 19-e, zárónapja az ezt követő harmincadik nap. A lebonyolítással az ajánlattevők az Equilor Befektetési Zrt.-t bízták meg.

A Waberer’s részvényeinek megvásárlására eredetileg négy társaság tett – összehangoltan eljáró személyekként – 2022. július 1-jén nyilvános ajánlatot. Közülük a High Yield Vagyonkezelő Zrt., mint a Waberer’s 20 százalékos tulajdonosa és az MHB Optimum Zrt., mint a Waberer’s 21 százalékos tulajdonosa szeptember 19-én módosították ajánlatukat. A módosítás értelmében az összehangolt ajánlattevők köréből kikerült a Trevelin Holding Zrt. és a Geraldton Invest Zrt., amelyek azonban – nem ajánlattevőként – az összehangoltsági megállapodásnak továbbra is részesei maradnak.

Az összehangoltan eljáró személyek az ajánlat megtételét megelőzően a céltársaságban 71,99 százalékos részesedéssel rendelkeznek, ami 72,876 százalékos szavazati jogot biztosít számukra. A Waberer’s International Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A papír 2130 forinton zárt hétfőn, az elmúlt egy évben 1520 és 2590 forint között kereskedtek a vele.

A Waberer’s International Nyrt. konszolidált árbevétele 3,8 százalékkal, 590,8 millió euróra nőtt a 2021-es üzleti évben, az előző évi 569,3 millió euróról. Adózott eredménye 18 millió euró nyereség volt 2021-ben az előző évi 41,8 millió euró veszteség után.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

Megnyílt a Mol első lengyelországi töltőállomása

A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása – közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.