Jóváhagyta a jegybank a Waberer’s részvényeire tett vételi ajánlatot


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Engedélyezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az ajánlattevők és tulajdonosaik közvetett tulajdonszerzését a Waberer’s és ezáltal a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. felett, valamint a nyilvános vételi ajánlatot is jóváhagyta – közölte a Waberer’s International Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

A közzétett vételi ajánlat szerint az MHB Optimum Zrt. és a High Yield Vagyonkezelő Zrt. közös ajánlattevőként vennék meg a Waberer’s valamennyi részvényét, a megvásárlásra felajánlott részvények kétharmadát az MHB Optimum, egyharmadát a High Yield vásárolja meg. Az ajánlati ár 2336 forint részvényenként. Az ajánlati idő kezdőnapja október 19-e, zárónapja az ezt követő harmincadik nap. A lebonyolítással az ajánlattevők az Equilor Befektetési Zrt.-t bízták meg.

A Waberer’s részvényeinek megvásárlására eredetileg négy társaság tett – összehangoltan eljáró személyekként – 2022. július 1-jén nyilvános ajánlatot. Közülük a High Yield Vagyonkezelő Zrt., mint a Waberer’s 20 százalékos tulajdonosa és az MHB Optimum Zrt., mint a Waberer’s 21 százalékos tulajdonosa szeptember 19-én módosították ajánlatukat. A módosítás értelmében az összehangolt ajánlattevők köréből kikerült a Trevelin Holding Zrt. és a Geraldton Invest Zrt., amelyek azonban – nem ajánlattevőként – az összehangoltsági megállapodásnak továbbra is részesei maradnak.

Az összehangoltan eljáró személyek az ajánlat megtételét megelőzően a céltársaságban 71,99 százalékos részesedéssel rendelkeznek, ami 72,876 százalékos szavazati jogot biztosít számukra. A Waberer’s International Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A papír 2130 forinton zárt hétfőn, az elmúlt egy évben 1520 és 2590 forint között kereskedtek a vele.

A Waberer’s International Nyrt. konszolidált árbevétele 3,8 százalékkal, 590,8 millió euróra nőtt a 2021-es üzleti évben, az előző évi 569,3 millió euróról. Adózott eredménye 18 millió euró nyereség volt 2021-ben az előző évi 41,8 millió euró veszteség után.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 20.

A mamahotel kényelme, avagy hány fiatal hagyná ott a szülői házat?

A szülőkkel élő fiatalok 26 százaléka távozna a lehető leggyorsabban önálló lakásba, 64 százalékuk csak hosszabb távon tervezi ezt, és 10 százalékos azoknak az aránya, akik jól érzik magukat a szülői házban – derül ki a K&H ifjúsági index legfrissebb méréséből. A lakásvásárlást csak kevesen engedhetik meg maguknak, a saját háztartásra vágyók fele bérelt lakásba költözne.

2024. február 20.

Meglepő vége lehet a fillérekért árult sütő körüli botránynak

Nagy port kavart az Electrolux tévedése csütörtökön: a 160 ezer forintos alapárhoz képest szinte fillérekért árult egy beépített sütőt. A cég gyorsan reagált az eseményekre, bocsánatot kért, és levásárolható kupont adott az érintetteknek. Ugyanakkor az 1800 forintért rendelt sütőt senki sem kapja meg. Ügyvédet kérdezett az Index arról, mennyire járt el megfelelően a cég.