Megvenné Demján bankját az állam


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kormány vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a Gránit Bank alapjain hozzon létre állami bankot – értesült az [origo].


A pénzintézet 90 százaléka Demján Sándoré. A kormánynak régi célja, hogy növelje a hazai tulajdonosok részesedését a bankszektorban, a magyar bank a visszahúzódó multik rovására piacot szerezzen, és rajta keresztül induljon be elsősorban a kkv-k leállt hitelezése.A Gránit Bank megvásárlása mellett szóló érv a lap szerint, hogy kis bank lévén viszonylag olcsó megvásárolni, viszont a pénzintézet fejlesztése ugyanezért költséges is; a bank piaci értéke a portál szerint mintegy 4 milliárd forint.

A Grániot bank tulajdonosa Demján Sándoron kívül Kostevc Péter, a Brokernet elnöke, valamint Nyúl Sándor, a TriGranit Zrt. és a Bakonyi Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke is.

A lap úgy tudja, hogy zajlik a Takarékbank átvilágítása is. Korábban arról lehetett olvasni, hogy a kabinet a súlyosan veszteséges MKB megvásárlása iránt is érdeklődött.

Az [origo] cikkét itt olvashatja.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 19.

Adathalász SMS-ekre figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Adathalász SMS-eket küldenek csalók látszólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nevében, a rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, és azt kérik, hogy jelentkezzen be az SMS-ben érkezett linken – hívta fel a figyelmet a szolgáltató.

2024. június 18.

EY: adatlopásoktól rettegnek a vásárlók

Egyre több vevő aggódik amiatt, hogy a vásárláskor megadott adatai kiszivárognak, ami a kereskedőket is lépésre kényszeríti – mutat rá az EY legfrissebb, 30 ország több mint 23 000 fogyasztójának megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából.

2024. június 18.

PwC: a CSRD feladja a leckét a vállalatoknak

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről szóló irányelve, a CSRD-követelmények teljesítésére, de sokan még nem igazán tudják, hogyan – derül ki a PwC első alkalommal elkészített Global CSRD Survey kutatásából.