Módosították a csőd- és felszámolási eljárást


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jogszabály-módosítással a nyugdíjas- és kismamaszövetkezetek tagjai biztosabban juthatnak pénzükhöz felszámolás esetén.

A jövőben a nyugdíjasszövetkezetek és a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezeteinek tagjai biztosabban juthatnak jövedelmükhöz abban az esetben, ha felszámolják azt a vállalkozást, amelynek dolgoztak. Az erről szóló jogszabály-módosítást – amelyet fideszes és KDNP-s képviselők nyújtottak be – az Országgyűlés 157 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 32 tartózkodó szavazattal fogadta el.

A szövetkezeti tagok jövedelmének védelme érdekében a csőd- és felszámolási eljárásról szóló törvény úgy módosult, hogy a felszámolási költségek körébe – más tartozásokat megelőzően – bekerült a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete és a közérdekű nyugdíjasszövetkezet tagjai részére járó díj.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A Lego lemondott az újrahasznosított műanyagból készített építőkockák gyártásáról

A Lego csoport leállította az újrahasznosított műanyagból készült építőkockák fejlesztésére irányuló egyik kiemelt projektjét, miután kiderült, hogy az eldobható PET-palackokból kinyert új anyag gyártási folyamata magasabb szén-dioxid-kibocsátással járna az eddiginél – jelentette a Financial Times című londoni üzleti napilap hétfőn.

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.