Módosították a csőd- és felszámolási eljárást


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jogszabály-módosítással a nyugdíjas- és kismamaszövetkezetek tagjai biztosabban juthatnak pénzükhöz felszámolás esetén.

A jövőben a nyugdíjasszövetkezetek és a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezeteinek tagjai biztosabban juthatnak jövedelmükhöz abban az esetben, ha felszámolják azt a vállalkozást, amelynek dolgoztak. Az erről szóló jogszabály-módosítást – amelyet fideszes és KDNP-s képviselők nyújtottak be – az Országgyűlés 157 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 32 tartózkodó szavazattal fogadta el.

A szövetkezeti tagok jövedelmének védelme érdekében a csőd- és felszámolási eljárásról szóló törvény úgy módosult, hogy a felszámolási költségek körébe – más tartozásokat megelőzően – bekerült a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete és a közérdekű nyugdíjasszövetkezet tagjai részére járó díj.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

A celebek ideje lejárt? Így változik a vásárlói magatartás 2024-ben

Egyre tudatosabb vevők, kevésbé hatnak már rájuk a hagyományos vásárlásösztönző reklámok. A celebek szintén kezdik elveszíteni a befolyásolási képességüket, már a véleményvezérekre is csak akkor hallgatnak igazán a követőik, ha szakmai érvekkel keresik a figyelmüket – derül ki az EY legfrissebb, 30 országban több mint 23 000 fogyasztó megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából.

2024. június 13.

Magyarországon is megnőhet a vállalati visszaélések száma a globális gazdasági lassulás miatt

Egyre több hazai cég lép fel tudatosan a szervezeten belüli korrupció ellen. A világgazdaság lassulása azonban olyan pénzügyi nyomást helyez a vezetőkre és munkatársakra is, ami miatt az etikus működés melletti törekvések ellenére is könnyebben követnek el szabálysértést – mutat rá az EY 53 országban, köztük Magyarországon összesen 5464 munkavállaló és igazgatósági tag bevonásával készült nemzetközi kutatása.

2024. június 13.

Az MNB 45 millió forintos bírságot szabott ki egy szlovákiai cégre

Az MNB 45 millió forint bírságot szabott ki a révkomáromi (Szlovákia) székhelyű Trust Komarno s.r.o.-ra felügyeleti engedély nélküli követelésvásárlás miatt, és azonnali hatállyal megtiltotta a jogosulatlan tevékenység további folytatását, valamint feljelentést is tesz – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön.