Cégvilág

Bonus Program kisvállalkozásoknak

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. szeptember 25.
Rovat:

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) az Európai Unió 7. kutatás-fejlesztési keretprogramjának pályázatain nyertes közfinanszírozású kutatóintézetek valamint kisvállalkozások részére kiegészítő támogatást nyújtó pályázatot hirdet, Bonus HU Program címen.

Céges adó 2009: adok-kapok

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. szeptember 23.
Rovat:

A pénzügyi tárca jövő évi adócsomagja annak ellenére nem lesz a vállalkozások ínyére, hogy némi adócsökkentést és egyszerűsítéseket is tartalmaz. A különadó elengedését az adóalap szélesítésével és az adókulcs növelésével kompenzálják. A feketézőkre brutális bírságok várnak.

Zsebedben a milliók: pénzszerzés egyszerűen…

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. szeptember 17.
Rovat:

Annak ellenére, hogy a legfrissebb adatok szerint továbbra sem népszerűek a vállalati hitelkártyák, nem árt, ha egy kkv szemével nézve alaposan megvizsgáljuk, pontosan mi is ez a termék, s egyáltalán miért lehet jó egy vállalkozásnak, ha ilyet igényel.

A sikeres céges honlap titkai

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. szeptember 12.
Rovat:

A hazai vállalkozások többsége már felismerte az internetben rejlő lehetőségeket, de azokat nem tudja kihasználni, mert a céges weblapok többsége koncepciótlan. A sikerhez saját internetcím, áttekinthető és nem tolakodó, rendszeresen frissített, és jó helyen reklámozott oldal kell.

Nem csodaszer a járulékcsökkentés

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. szeptember 11.
Rovat:

A munkáltatói járulék csökkentése automatikusan nem növeli a foglalkoztatást – nyilatkozták szakértők a FigyelőNetnek, akiket Matolcsy György háromkulcsos járulékjavaslata nyomán keresett meg a lap. Több részlet mellett az sem tisztázott, hogy mekkora bevételkiesést okozna az ötlet, s azt honnan lehetne pótolni.

Egyszerűbb ügyintézést, alacsonyabb költségeket a kisvállalkozásoknak!

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. szeptember 8.
Rovat:

Az európai piacon 23 millió kis- és középvállalkozás áll szemben 41 ezer nagy céggel, úgy, hogy közel azonos adminisztratív terhek és szabályok vonatkoznak rájuk. Erre a tarthatatlan állapotra hívta fel a figyelmet Herczog Edit szocialista képviselő Brüsszelben az Európai Parlamentben szervezett aláírásgyűjtési akciójával. Az európai törvényhozók közül több százan csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Befellegzett az alkalmi munkának?

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. augusztus 28.
Rovat:

Az érdekvédelmi szervezetek szerint nem nő a legális foglalkoztatás jövőre, ha elektronikus lesz az alkalmi munkavállalás és a munkáltatók a normál munkaviszony adminisztrációjához hasonlóan jelentenek be mindenkit az adóhatóságnál.

Jön az egyéni cégforma

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. augusztus 28.
Rovat:

Tetszés szerinti jegyzett tőke és ehhez járuló, az alapító okiratban rögzített pótbefizetési kötelezettség lehet az egyik feltétele az egyéni vállalkozói igazolvánnyal létrehozható egyéni cégnek.

Áfaesetek

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. augusztus 28.
Rovat:

Év eleje óta meditálunk már az általános forgalmi adóról szóló törvény megfogalmazásainak tartalmán. Különböző szakemberek hangoztatják saját értelmezésüket, véleményüket, de a várható bírságok tekintetében addig nem érezzük magunkat biztonságban, amíg az állami adóhatóság egy – egy témára vonatkozó tájékoztatója meg nem jelenik. Ezért arra gondoltam, mindenki számára hasznos lesz, ha megnézünk néhány gazdasági eseményt, hogyan viselkednek az általános forgalmi adó rendszerében.

Minden út az APEH-hez vezet

Szerző: Adó Online
Dátum: 0201. február 1.
Rovat:

Év eleje óta a magyar adóhivatalt kereshetik fel a hazai székhelyű adózók akkor is, ha az Európai Közösség más tagállamában rájuk hárított áfát szeretnék visszaigényelni. Korábban erre az adott tagállam adóhatóságánál volt lehetőségük.