Százmilliárd forint munkahelymegőrző programokra


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium mintegy 100 milliárd forintot mozdít meg a recesszió hatásainak kezelésére; a pályázati programok a munkahelyek megőrzését, illetve a munkahelyteremtést szolgálják.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium január 10-étől induló munkahelymegőrző és munkehlyteremtő programjaira az álláskeresők és a munkáltatók is pályázhatnak. A részletekről a munkaügyi tárca és az Országos Foglalkoztatási Alapítvány (OFA) honlapjáról tájékozódhatnak.

Forrás: Szociális és Munkaügyi Minisztérium


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.

2023. február 3.

Jelentősen megkönnyíti a könyvelők dolgát a NAV az online pénztárgépek adatainak letölthetőségével

A webes szolgáltatással az adózó könyvelőprogramja vagy más ügyviteli alkalmazása is hozzáférhet a pénztárgépeiről érkezett naplóállományokhoz, ha a programban a szoftver fejlesztője kialakítja a megfelelő funkciót. A pénztárgép adatainak gépi letöltésével automatizálható az adatbevitel, lehetővé válik a pénztárgépes bevételek gépi vagy gépileg támogatott könyvelése, a pénztárgéppel kiállított nyugták és más bizonylatok részletes elemzése, értékesítési statisztikák […]