Szeptembertől Széchenyi Beruházási Hitel kisvállalkozásoknak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az augusztustól igényelhető új forgóeszköz-hitel mellett szeptembertől már beruházási hitelhez is juthatnak a kkv-k a kibővített Széchenyi Kártya programban. A KA-VOSZ Zrt. honlapján részletes tájékoztatót közöl az új hitelkonstrukció feltételeiről.

A Széchenyi Beruházási Hitel célja a kis-és középvállalkozások fejlesztéseinek, beruházásainak megfelelő formában, hosszútávon történő finanszírozása.

A Széchenyi Beruházási Hitel minimális hitelösszege 1 millió, maximális hitelösszege 50 millió forint, ezek között 100 ezer forintonként emelkedő összegű lehet. A hitelt kizárólag forintban folyósítják.

A hitelt az alábbi célokra lehet felhasználni:

  • Ingatlan építése, vásárlása, fejlesztése (amennyiben a beruházás tárgya egyértelműen kapcsolódik a vállalkozás által végzett, vagy üzleti tervében szerepeltetett végezni kívánt tevékenységéhez);
  • Új vagy használt gép, berendezés, egyéb tárgyi eszköz beszerzése (amennyiben a beruházás tárgya egyértelműen kapcsolódik a vállalkozás által végzett, vagy üzleti tervében szerepeltetett végezni kívánt tevékenységéhez);
  • A beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz beszerzés

A hitelből megkezdett beruházási is finanszírozható. Legfeljebb a hitelkérelem benyújtását megelőző 6 hónapon belül keletkezett számlák vagy annak megfelelő számviteli bizonylatok is elszámolhatók saját erőként. A hiteligénylőnek rendelkeznie kell a beruházás tervezett költsége minimum 20 %-ának megfelelő igazolt saját erővel.
A hitel futamideje minimum 12, maximum. 120 hónap.

A Széchenyi Beruházási Hitel igénylésére a 2004. évi XXXIV. kis- és középvállalkozásokról szóló törvény szerint egyéni vállalkozók és egyéni cégek, társas vállalkozások, szövetkezeti formában működő gazdálkodó szervezetek jogosultak.

A Széchenyi Kártya Programban, így a Széchenyi Beruházási Hitel Konstrukcióban olyan Vállalkozások is részt vehetnek, melyek nem tagjai érdekvédelmi szervezetnek. Ezek a Vállalkozások az egyszeri 17.000 Ft regisztrációs díj megfizetése esetén adhatják be igénylésüket. Amennyiben a Vállalkozás tagja vagy a Széchenyi Kártya Programon belül elérhető termék igénylésével egy időben tagjává válik valamely területi kereskedelmi és iparkamarának vagy a
Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének nem kell regisztrációs díjat fizetnie. Egyéb a Széchenyi Kártya Programhoz társult érdekképviseleti szervezet (Társult Szervezet) tagjainak 8.500 Ft regisztrációs díjat kell fizetni.

A Széchenyi Beruházási Hitel Konstrukcióban olyan Vállalkozások vehetnek részt, amelyek rendelkeznek két lezárt, teljes naptári (üzleti) évre vonatkozó – a vállalkozási formához igazodó – éves, egyszerűsített éves vagy egyszerűsített beszámolóval vagy két teljes naptári évre vonatkozó egyéni vállalkozói működést igazoló személyi jövedelemadó, illetve EVA bevallással.

A tájékoztató tételesen felsorolja azokat a kizáró feltételeket, amelyek nem teszik lehetővé a hitelfelvételt. A vállalkozás az igénylés benyújtásakor nyilatkozik arról, hogy a kizáró feltételek nem állnak fenn vele szemben. A KA-VOSZ Zrt. a benyújtott nyilatkozatok és dokumentumok alapján, a területi kamarák és a VOSZ nyilvántartásában valamint a saját adatbázisában ellenőrzi, hogy a kizáró feltételek ténylegesen nem állnak fenn a vállalkozással szemben. A KA-VOSZ Zrt. a bankok részére csak azon Vállalkozások kérelmét továbbítja, melyekkel szemben az ellenőrzés alapján a kizáró feltételek nem állnak fenn.

A KA-VOSZ Zrt. és a Bankok a hitelbírálat során figyelembe veszik a kapcsolt vállalkozásokkal kapcsolatos korábbi tapasztalataikat, a rendelkezésükre álló információkat illetve a Bankközi Hitelinformációs Rendszerből elérhető adatokat, melynek alapján a hitelkérelmet elutasíthatják.

Forrás: KA-VOSZ Zrt.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 20.

JóAutók.hu: 13 százalékkal nőtt a használtautó-piac forgalma az első öt hónapban

A lakosság egy része a jövedelmi helyzetének lassú rendeződése nyomán most pótolja az előző években elmaradt autóbeszerzéseit állapította meg a JóAutók.hu a DataHouse előzetes adatai alapján; május végéig 368 600 személygépkocsi cserélt gazdát, 13 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A havi adásvételek átlagos mennyisége immár második hónapja alakul korábban sosem látott szinten, 79 ezer körül.

2024. június 19.

Adathalász SMS-ekre figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Adathalász SMS-eket küldenek csalók látszólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nevében, a rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, és azt kérik, hogy jelentkezzen be az SMS-ben érkezett linken – hívta fel a figyelmet a szolgáltató.