Szeptembertől Széchenyi Beruházási Hitel kisvállalkozásoknak

Szerző: Adó Online
Dátum: 2010. szeptember 9.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az augusztustól igényelhető új forgóeszköz-hitel mellett szeptembertől már beruházási hitelhez is juthatnak a kkv-k a kibővített Széchenyi Kártya programban. A KA-VOSZ Zrt. honlapján részletes tájékoztatót közöl az új hitelkonstrukció feltételeiről.

A Széchenyi Beruházási Hitel célja a kis-és középvállalkozások fejlesztéseinek, beruházásainak megfelelő formában, hosszútávon történő finanszírozása.

A Széchenyi Beruházási Hitel minimális hitelösszege 1 millió, maximális hitelösszege 50 millió forint, ezek között 100 ezer forintonként emelkedő összegű lehet. A hitelt kizárólag forintban folyósítják.

A hitelt az alábbi célokra lehet felhasználni:

  • Ingatlan építése, vásárlása, fejlesztése (amennyiben a beruházás tárgya egyértelműen kapcsolódik a vállalkozás által végzett, vagy üzleti tervében szerepeltetett végezni kívánt tevékenységéhez);
  • Új vagy használt gép, berendezés, egyéb tárgyi eszköz beszerzése (amennyiben a beruházás tárgya egyértelműen kapcsolódik a vállalkozás által végzett, vagy üzleti tervében szerepeltetett végezni kívánt tevékenységéhez);
  • A beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz beszerzés

A hitelből megkezdett beruházási is finanszírozható. Legfeljebb a hitelkérelem benyújtását megelőző 6 hónapon belül keletkezett számlák vagy annak megfelelő számviteli bizonylatok is elszámolhatók saját erőként. A hiteligénylőnek rendelkeznie kell a beruházás tervezett költsége minimum 20 %-ának megfelelő igazolt saját erővel.
A hitel futamideje minimum 12, maximum. 120 hónap.

A Széchenyi Beruházási Hitel igénylésére a 2004. évi XXXIV. kis- és középvállalkozásokról szóló törvény szerint egyéni vállalkozók és egyéni cégek, társas vállalkozások, szövetkezeti formában működő gazdálkodó szervezetek jogosultak.

A Széchenyi Kártya Programban, így a Széchenyi Beruházási Hitel Konstrukcióban olyan Vállalkozások is részt vehetnek, melyek nem tagjai érdekvédelmi szervezetnek. Ezek a Vállalkozások az egyszeri 17.000 Ft regisztrációs díj megfizetése esetén adhatják be igénylésüket. Amennyiben a Vállalkozás tagja vagy a Széchenyi Kártya Programon belül elérhető termék igénylésével egy időben tagjává válik valamely területi kereskedelmi és iparkamarának vagy a
Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének nem kell regisztrációs díjat fizetnie. Egyéb a Széchenyi Kártya Programhoz társult érdekképviseleti szervezet (Társult Szervezet) tagjainak 8.500 Ft regisztrációs díjat kell fizetni.

A Széchenyi Beruházási Hitel Konstrukcióban olyan Vállalkozások vehetnek részt, amelyek rendelkeznek két lezárt, teljes naptári (üzleti) évre vonatkozó – a vállalkozási formához igazodó – éves, egyszerűsített éves vagy egyszerűsített beszámolóval vagy két teljes naptári évre vonatkozó egyéni vállalkozói működést igazoló személyi jövedelemadó, illetve EVA bevallással.

A tájékoztató tételesen felsorolja azokat a kizáró feltételeket, amelyek nem teszik lehetővé a hitelfelvételt. A vállalkozás az igénylés benyújtásakor nyilatkozik arról, hogy a kizáró feltételek nem állnak fenn vele szemben. A KA-VOSZ Zrt. a benyújtott nyilatkozatok és dokumentumok alapján, a területi kamarák és a VOSZ nyilvántartásában valamint a saját adatbázisában ellenőrzi, hogy a kizáró feltételek ténylegesen nem állnak fenn a vállalkozással szemben. A KA-VOSZ Zrt. a bankok részére csak azon Vállalkozások kérelmét továbbítja, melyekkel szemben az ellenőrzés alapján a kizáró feltételek nem állnak fenn.

A KA-VOSZ Zrt. és a Bankok a hitelbírálat során figyelembe veszik a kapcsolt vállalkozásokkal kapcsolatos korábbi tapasztalataikat, a rendelkezésükre álló információkat illetve a Bankközi Hitelinformációs Rendszerből elérhető adatokat, melynek alapján a hitelkérelmet elutasíthatják.

Forrás: KA-VOSZ Zrt.


Kapcsolódó cikkek:


Nagyot nőtt a termőföld ára
2020. február 27.

Nagyot nőtt a termőföld ára

A termőföld hektáronkénti átlagára elérte az 1,6 millió forintot tavaly, ami 11 százalékos drágulás az előző évhez képest az Agrotax Kft. legfrissebb elemzése szerint.

A kereskedelmi cégek vezetői a legoptimistábbak
2020. február 27.

A K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi eredménye szerint meglehetősen optimistán nyilatkoztak a cégvezetők pénzügyeik idei alakulásáról, különösképp a kereskedelmi szektorban.

Az elrettentést célozza a Telekom-bírság
2020. február 26.

Három héten belül a második súlyos büntetést szabta ki a Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Telekomra, mert a társaság megtévesztette a fogyasztókat.

Tovább nőtt az építőipari cégek száma
2020. február 26.

Az építőipari cégek számának növekedése 2020-ban sem állt meg, annak ellenére, hogy 2019 végén az építőipari termelés növekedése alacsonyabb fokozatba kapcsolt.