Több milliós támogatás falusi vendéglátóknak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

December 16-ig lehet szubvenciót igényelni az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a vidéki turizmus támogatására. A kapott összeg ügyfelenként akár a kétszázezer eurót is elérheti. Az erről szóló földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszteri rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

A támogatandó célok között szerepel a falusi szálláshely és a kapcsolódó szolgáltatások kialakítása, de azok bővítése és korszerűsítése is. Támogatandó a lovas-, a vadászati-, a horgász-, a borászati- és a kerékpáros turisztikai szolgáltatás is. Ugyanakkor nem jár támogatás a terepmotoros, a quad és a terepkerékpáros szolgáltatáshoz.

Az elszámolható kiadások között lehet építés, berendezési tárgy beszerzése, infrastruktúra létrehozása. Nem jár támogatás termőföld és ingatlan vásárlására, bérleti díjra és konferencia turizmusra sem. A támogatás összege ügyfelenként – egymást követő három pénzügyi évben – kétszázezer euró. Borturizmusnál százezer euró a felső határ. A támogatás mértéke hatvan százalék, hátrányos területen azonban az elszámolható költségek hatvanöt százaléka fizethető ki. A nonprofit szervezetek száz százalékos támogatásban részesülnek.

A támogatást idén december 16-ig lehet igényelni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapjáról letölthető nyomtatványon. A későbbi években az igénylést május 1. és 31. között kell beadni.

Forrás: origo vállalkozói negyed


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

A celebek ideje lejárt? Így változik a vásárlói magatartás 2024-ben

Egyre tudatosabb vevők, kevésbé hatnak már rájuk a hagyományos vásárlásösztönző reklámok. A celebek szintén kezdik elveszíteni a befolyásolási képességüket, már a véleményvezérekre is csak akkor hallgatnak igazán a követőik, ha szakmai érvekkel keresik a figyelmüket – derül ki az EY legfrissebb, 30 országban több mint 23 000 fogyasztó megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából.

2024. június 13.

Magyarországon is megnőhet a vállalati visszaélések száma a globális gazdasági lassulás miatt

Egyre több hazai cég lép fel tudatosan a szervezeten belüli korrupció ellen. A világgazdaság lassulása azonban olyan pénzügyi nyomást helyez a vezetőkre és munkatársakra is, ami miatt az etikus működés melletti törekvések ellenére is könnyebben követnek el szabálysértést – mutat rá az EY 53 országban, köztük Magyarországon összesen 5464 munkavállaló és igazgatósági tag bevonásával készült nemzetközi kutatása.

2024. június 13.

Az MNB 45 millió forintos bírságot szabott ki egy szlovákiai cégre

Az MNB 45 millió forint bírságot szabott ki a révkomáromi (Szlovákia) székhelyű Trust Komarno s.r.o.-ra felügyeleti engedély nélküli követelésvásárlás miatt, és azonnali hatállyal megtiltotta a jogosulatlan tevékenység további folytatását, valamint feljelentést is tesz – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön.