Több milliós támogatás falusi vendéglátóknak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

December 16-ig lehet szubvenciót igényelni az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a vidéki turizmus támogatására. A kapott összeg ügyfelenként akár a kétszázezer eurót is elérheti. Az erről szóló földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszteri rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

A támogatandó célok között szerepel a falusi szálláshely és a kapcsolódó szolgáltatások kialakítása, de azok bővítése és korszerűsítése is. Támogatandó a lovas-, a vadászati-, a horgász-, a borászati- és a kerékpáros turisztikai szolgáltatás is. Ugyanakkor nem jár támogatás a terepmotoros, a quad és a terepkerékpáros szolgáltatáshoz.

Az elszámolható kiadások között lehet építés, berendezési tárgy beszerzése, infrastruktúra létrehozása. Nem jár támogatás termőföld és ingatlan vásárlására, bérleti díjra és konferencia turizmusra sem. A támogatás összege ügyfelenként – egymást követő három pénzügyi évben – kétszázezer euró. Borturizmusnál százezer euró a felső határ. A támogatás mértéke hatvan százalék, hátrányos területen azonban az elszámolható költségek hatvanöt százaléka fizethető ki. A nonprofit szervezetek száz százalékos támogatásban részesülnek.

A támogatást idén december 16-ig lehet igényelni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapjáról letölthető nyomtatványon. A későbbi években az igénylést május 1. és 31. között kell beadni.

Forrás: origo vállalkozói negyed


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 21.

35 milliárd forintos innovációs támogatási program indul

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2023. szeptember 21.

GVH: az eOptika javította webáruháza megtévesztő reklámjait

Az eOptika szemüveg- és kontaktlencse webáruház üzemeltetője módosította a jogsértő hirdetéseit, tekintettel az együttműködésre és a jogsértések gyors megszüntetésére a versenyhatóság figyelmeztette a céget – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csütörtökön.