Több mint félmilliárd forintból bővített a békési Optigép Kft.


Több mint félmilliárd forintos kapacitásbővítő fejlesztést hajtott végre a mezőgazdasági gépgyártással foglalkozó békési székhelyű Optigép Kft. – tájékoztatott a cég ügyvezető igazgatója.

Patkós János közlése szerint a beruházás összköltsége 634,25 millió forint volt, ehhez 261,15 millió forint európai uniós támogatást nyertek el a Széchenyi 2020 programban.

A 2021 őszén kezdődött fejlesztés az idén januárban fejeződött be. Először két hegesztő robotot szereztek be, majd egy 50 kilowattos napelemrendszert telepítettek, vásároltak egy új informatikai- és marketing rendszert. Kibővítették az összeszerelő műhelyüket egy 274 négyzetméteres fedett színnel és felépítettek egy ezer négyzetméteres irodaházat is.

Az Optigép Kft. fő termékei a napraforgó- és kukorica-betakarító adapterek, amelyekből évente 400-500 darabot gyártanak. A fejlesztés révén a gyártókapacitás mintegy 10 százalékos bővülését várják – közölte az ügyvezető igazgató.

Hangsúlyozta, hogy a beruházásokkal nem állnak le, folyamatosan fejlesztik gyártmányaikat és gyártási technológiájukat. A közeljövőben tervezik egy 400-600 kilowattos napelem rendszer telepítését, 3D fémnyomtató és lézervágó gépek beszerzését.

A vállalat jelenleg 12 országba szállít, a már meglévő piacok fejlesztése mellett új piacokat is keresnek – mondta. A társaság 2022-ben 150 embert foglalkoztatott, nettó árbevétele 4,4 milliárd forint, adózott eredménye 600 millió forint volt – ismertette Patkós János.

A nyilvánosan elérhető cégadatok 2021-ben az Optigép Kft.-nél 135-en dolgoztak, a nettó árbevétel 3 milliárd forintot, az adózott eredmény 418 millió forintot tett ki.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. március 24.

Adathalászokra figyelmeztet az MVM

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak – hívta fel a figyelmet az állami energiacég.

2023. március 23.

Online árfigyelő adatbázissal küzdene az infláció ellen a GVH és a GFM

Támogatja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) a Gazdasági Versenyhivatal online árfigyelő adatbázis létrehozását célzó javaslatát, közös cél az infláció elleni küzdelem – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium a versenyhivatallal közös közleményében.