Történelmi mélybe zuhant a forint! 285 közelében az euró


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az euróhoz és a svájci frankhoz képest is historikus mélységben áll a magyar deviza. A jen 8 éves csúcson áll a forinthoz képest.

Kedden tovább süllyedt a forint árfolyama a devizapiacokon. A magyar fizetőeszköz már hétfőn is nagyon rosszul állt, a 283,07-es szinten zárt az euróval szemben, ami mindössze egyetlen fillérrel maradt el a 2006. június 30-i 283,08-as történelmi mélypontnak számító záróértéktől. Ma reggel viszont tovább esett az árfolyam 284,76-ig.

A svájci frankhoz képest továbbra is történelmi mélyponton áll a hazai fizetőeszközkurzusa. Az alpesi deviza egysége 190,87 forintba kerül, vagyis tegnap óta 60 fillérrel drágult. Ez rossz hír a frankhiteleseknek, de a jenhitelesek sem örülhetnek. A távol-keleti fizetőeszköz 2,386 forintig drágult, amire 2001 óta nem volt példa.

A dollár ára is felment: 215,2 forintot is kértek érte a reggeli órákban, jelenleg 212,52 körül váltják.

Forrás: Világgazdaság Online


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

A kisgyermekes szülők érdekében indított versenyfelügyeleti eljárást a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a szlovákiai EC Global SVK s.r.o. vállalkozással szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt; a GVH gyanúja szerint a cég a weboldalán reklámozott, jellemzően kisgyermekes szülőknek ajánlott termékek esetében megtéveszti a fogyasztókat az egészségre és gyógyhatásra vonatkozó állításokkal.

2024. június 21.

Sok céget érhet kellemetlen meglepetés, mert hamarosan lejár a NIS2 regisztráció határideje

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat.  

2024. június 21.

Tagok védelme a létesítő okirat módosítása során

A Ptk. helyes értelmezése szerint akkor is valamennyi tag egyhangú határozatára van szükség a létesítő okirat módosításához, ha a módosítás valamennyi tag jogait azonos módon hátrányosan érintené, vagy valamennyi tag helyzetét azonos módon hátrányosabbá tenné. Az „egyes tagok” kifejezés alatt egy, több, de akár valamennyi tag is értendő – a Kúria eseti döntése.