Bejegyzések áfacsalás élelmiszerekkel címkével

2023. január 27. Adó

Ötmilliárd forint áfát csaltak el az élelmiszerkereskedők

Több mint 5 milliárd forint áfát csalt el egy sajtkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, a 15 emberből álló bandával és az azt segítő 14 emberrel szemben vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken a Facebook-oldalán. A szervezet győri vezetője a koronavírus-járvány idején azzal vált ismertté, hogy a jelenleg már lefoglalt luxusautóival kórházakba szállított maszkokat adományként.

2021. november 5. Adó

Kétszázmillió forint áfát csaltak el petrezselyemmel és fokhagymával

Zöldségekkel kereskedő bűnözői csoport tagjai ellen indult eljárás, akik a gyanú szerint több száz millió forint értékben árusítottak úgy petrezselymet és fokhagymát, hogy beszerzéseiket fiktív számlákkal fedezték, és kétszázmillió forint áfát csaltak el – közölte a NAV.

2021. február 4. Adó

Áfacsaló zöldségesekre csapott le a NAV

A Szegedi Nagybani Piacon az áfa megfizetése nélkül zöldséget és gyümölcsöt értékesítő bűnszervezetet számoltak fel a pénzügyőrök – közölte a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

2020. július 21. Adó

Óriási adócsalás sajttal és csokival

Több milliárd forint adót csalt egy bűnbanda élelmiszeripari termékek kereskedésével. A nyomozás adatai szerint több tízezer tonna élelmiszer került a bűnbandán keresztül különböző vendéglátóhelyekre és a hazai boltok polcaira.