Bejegyzések feldolgozóipar címkével

2024. február 1. Cégvilág

Tavaly novemberben az export kiigazított volumene 2,8, míg az importé 6,1 százalékkal csökkent

2023. novemberben a kivitel volumene 3,6, a behozatalé 16 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz viszonyítva. Az aktívum 1,6 milliárd euró volt, az egyenleg 3,0 milliárd euróval javult az egy évvel korábbihoz képest, de 138 millió euróval kevesebb az első becslésben közöltnél – ismertette második becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. január 12. Cégvilág

Novemberben 5,8 százalékkal csökkent az ipari termelés

Tavaly novemberben az ipari termelés volumene 5,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 5,6 százalékkal csökkent. A feldolgozóipari alágak döntő többségében visszaesett a termelés, csupán két alág kibocsátása nőtt – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2023. augusztus 31. Cégvilág

Termelői áremelkedés, csökkenő beruházások, feldolgozóipari növekedés – a KSH júliusi számai

Júliusban az ipari termelői árak átlagosan 1,3 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbihoz képest. A belföldi értékesítés árai 19,5 százalékkal nőttek, az exportértékesítéséi 7,6 százalékkal mérséklődtek. A beruházások volumene a második  negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 13,5 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 4,1 százalékkal mérséklődött – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2023. augusztus 31. Cégvilág

A gazdaság gerincét jelentő feldolgozóiparban tovább nőtt a beruházások volumene

A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint 2023 második negyedévében az előző évhez képest a beruházások volumene 13,5 százalékkal mérséklődött, miközben folyó áron továbbfolytatódott a beruházások növekedése. Az adatok szerint 2023 második negyedévében további 31 milliárd forinttal nőtt a beruházások szintje folyó áron, míg 2023 első félévében összességében 436 milliárd forinttal, 6434 milliárd forintra emelkedett a beruházások értéke – így kommentálta a legfrissebb adatokat csütörtöki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

2020. február 5. Cégvilág

Atradius: csődhullám jöhet a feldolgozóiparban a Brexit miatt

Az átmeneti időszak várhatóan túl rövid lesz ahhoz, hogy megszülessen az Egyesült Királyság és az Európai Unió (EU) szabadkereskedelmi megállapodása, és ennek fájdalmasak lehetnek a következményei az unió tagállamaiban is – egyebek mellett ez derült ki az Atradius hitelbiztosító Brexitről szóló elemzéséből.

2019. február 13. Cégvilág

Stagnált tavaly a járműgyártás

Tavaly az ipari kibocsátás 3,6 százalékkal volt nagyobb az előző évinél. A feldolgozóipar tizenhárom alága közül ötben csökkent a termelés, a többiben nőtt.