Bejegyzések a ‘gazdaságvédelmi akcióterv’ címkével ellátva

ITM: péntektől lehet pályázni az új kkv-konstrukcióra Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 29.
Címkék: , , , ,
Rovat:

Péntektől lehet beadni a pályázatokat a gazdaságvédelmi akcióterv keretében a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) támogatására indított 50 milliárd forint keretösszegű konstrukcióra, az első kifizetésekre már június első felében sor kerülhet - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

Veszélyhelyzet – változó felnőttképzési szabályok, speciális átképzési támogatások Koronavírus

A felnőttképzési tanfolyamokat a veszélyhelyzet idején speciális módokon lehet csak megtartani, bizonyos esetben pedig nem is lehetséges. A legutóbbi módosítással egyes szakmák akár személyes jelenléttel is oktathatók és vizsgázni is lehet személyesen. Bevezették az átképzéshez szükséges támogatást, illetve hallgatói hitelt is.

Tállai: kétezer milliárd forint marad a lakosságnál és a cégeknél Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 25.
Címkék: , , ,
Rovat:

A hiteltörlesztési moratóriumnak köszönhetően 2020-ban kétezer milliárd forint többletforrás marad a lakosságnál és a vállalatoknál - mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Szinte minden cég találhat testre szabott finanszírozási programot Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 25.
Címkék: , , , ,
Rovat:

Jelentős összegű és változatos állami hitel- és garanciaprogramok nyíltak meg kedvező feltételekkel az egészségügyi veszélyhelyzet kezelése érdekében. Ezért a reorganizációra szoruló és a beruházást vagy akvizíciót tervező vállalatoknak egyaránt érdemes újragondolni meglévő finanszírozási struktúrájukat.

Ugrásszerűen megnőtt a bértámogatási program iránti érdeklődés Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 19.
Címkék: , , ,
Rovat:

Ugrásszerűen megnőtt a munkahelyvédelmi bértámogatási programra jelentkezők száma az elmúlt két hétben - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

80 milliárd forintos munkahelyteremtő bértámogatási program indul Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 18.
Címkék: , , ,
Rovat:

Nyolcvan milliárd forintos keretösszeggel munkahelyteremtő bértámogatási program indul, amely 70 ezer ember munkába állását segíti - jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn online sajtótájékoztatón.

NAV-figyelő, 20.hét: veszélyhelyzet idején teljesített ingyenes termékátadások és szolgáltatásnyújtások adóügyi megítélése Koronavírus

Kertész Gábor
Szerző: Kertész Gábor
Dátum: 2020. május 18.
Címkék: , , , ,
Rovat:

A Gazdaságvédelmi Akcióterv adta fizetési könnyítési lehetőségekről, a csekély összegű támogatások ellenőrzési tapasztalatairól számol be többek között a NAV-figyelő.

Családokat érintő TB ellátások Koronavírus

A gazdasági intézkedéscsomag részeként megszületett kormányrendelet a gyed, gyes, gyet ellátásban részesülő családok jogosultsági idejét 2020. március 11-től a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbította.

Lakástámogatások, állami támogatású hitelek könnyítő szabályai Koronavírus

Szerző: Fülöp Anna
Dátum: 2020. május 6.
Címkék: , , , , ,
Rovat:

A CSOK támogatásokra, kamat- és egyéb lakáscélú támogatásokra, illetve adósságrendezésre vonatkozó, bizonyos határidőket könnyítő rendelkezéseket vezetett be a Kormány a családok anyagi biztonságának erősítése érdekében a Gazdasági Akcióterv részeként.

Munkáltatói nehézségek koronavírus idején – kérdések és válaszok 2. rész Koronavírus

Szerző: Szörényi Marianna
Dátum: 2020. május 6.
Címkék: , , ,
Rovat:

Lehet-e új munkaszerződést kötni home office-ban a munkavállalóval? Mi lesz a kényszerből, más megoldás hiányában fizetés nélküli szabadságra "küldött" dolgozókkal? Kiveheti-e az éves szabadságát, akit fizetés nélküli szabadságra küldtek? Fontos kérdések, fontos válaszok.

Csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatása: a megváltozott szabályok Koronavírus

MKVKOK
Szerző: Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ
Dátum: 2020. május 5.
Címkék: , , , , ,
Rovat:

Korábbi cikkünkben részletesen elemeztük a veszélyhelyzet idején történő csökkentett munkaidős foglalkoztatás Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében történő támogatásának 2020. április 16-ától hatályba lépett szabályait, amelyeket a kormány a piaci igényekre reflektálva 2020. április 29-i hatállyal módosított. Jelen írásunkban a változásokat tekintjük át.

Minden, amit a bértámogatásról tudni szeretne… Koronavírus

Szerző: Fajcsák Gábor
Dátum: 2020. május 4.
Címkék: , , ,
Rovat:

Ahány cég, annyi kérdés merült fel a bértámogatás kapcsán a feltételek meghirdetése óta. A kihirdetett rendelet és a bértámogatás igényléséhez szükséges dokumentumok ismeretében egyre több kérdés tisztázódik, vagy éppen kiderülnek azok a pontok, amelyeket ellenkezőleg értelmeznek a támogatást igénylők és a hatósági szereplők.

Ez a gazdaságvédelmi akcióterv öt fő területe Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. április 29.
Címkék: , , , ,
Rovat:

A gazdaságvédelmi akcióterv második fázisa öt fő területre, a munkahelymegőrzésre, a munkahelyteremtésre, a kiemelt ágazatok megerősítésére, a vállalkozások finanszírozására, a családok és nyugdíjasok védelmére koncentrál.

Változás a bértámogatással kapcsolatos szabályokban Koronavírus

Szerző: Szörényi Marianna
Dátum: 2020. április 29.
Címkék: , ,
Rovat:

Sok kérdés merül fel a csökkentett részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalókat érintő bértámogatással kapcsolatban. Kérdések továbbra is vannak, de a 2020. április 10-én kihirdetett 105/2020. Korm. rendelet némiképp kedvezőbbé tette a támogatás igénybevételének feltételeit. Az alábbi cikkben összefoglaltuk a jelenlegi rendelkezéseket.

Mit kell tudni a fizetés nélküli szabadságról? Koronavírus

Szerző: dr. Kozma-Fecske Ivett
Dátum: 2020. április 28.
Címkék: , ,
Rovat:

A koronavírus okozta gazdasági nehézségekre sok munkáltató első reakciója a munkavállalók fizetés nélküli szabadságra való küldése volt. Ez mindkét fél számára előnyös lehet, hiszen a munkáltató nem veszíti el képzett munkaerejét, a munkavállaló pedig, amint lehet, újra munkába tud állni megszokott helyén. A fizetés nélküli szabadság azonban sok hátránnyal is jár, így alapos megfontolást igényel, érdemes-e élni vele.

Változtak az állami bértámogatás szabályai Koronavírus

Nem sokkal a hatálybalépésüket követően változnak a kutatási-fejlesztési területen dolgozó munkavállalók támogatására és a csökkentett munkaidős foglalkoztatásra vonatkozó szabályok.

NHP Hajrá hitelprogram a gazdaság új motorja lehet Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. április 21.
Címkék: , , ,
Rovat:

A konstrukció feloldhatja a jelenlegi cash-flow nehézségeket, és a jövőbeli növekedés motorjává válhat. Mindehhez azonban jól megalapozott üzleti és finanszírozási tervekre, számviteli és adózási előkalkulációkra is szükség van - hangsúlyozta Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner partnere, vezető tanácsadója.

Veszélyhelyzet: mikor igényelhető vissza a nyelvvizsga díj és a KRESZ vizsga díja? Koronavírus

Szerző: Molnárné dr. Balogh Márta
Dátum: 2020. április 21.
Címkék: , , ,
Rovat:

A Magyar Közlöny 2020. április 15-én megjelent 75. számában kihirdetésre került a 114/2020. (IV. 15.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet során az első sikeres nyelvvizsga és az első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga, valamint a közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga díjához nyújtott támogatás érvényesítéséhez szükséges intézkedésekről.