Bejegyzések Moody’s címkével

2022. március 26. Cégvilág

Nem vizsgálta Magyarországot a Moody’s

A Moody’s Investors Service nemzetközi hitelminősítő a péntekre kitűzött időpontban nem jelentett be módosítást a „Baa2” szintű osztályzatra, sem a besorolás stabil kilátására.

2020. szeptember 16. Cégvilág Koronavírus

Sok befektető tart elhúzódó stagnálástól

Javult a globális intézményi befektetői közösségen belül a középtávú világgazdasági kilátások megítélése, de a legfrissebb felmérés szerint sokan tartanak attól, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság után elhúzódó stagnálás következik.

2020. május 29. Adó Koronavírus

4,8 százalékos magyar visszaesést vár idén a Moody’s

Közép-Európa EU-gazdaságai sem tudják elkerülni az idén a koronavírus-járvány okozta mély recessziót, de a térségi gazdaságok zömének államadós-profilja képes ellenállni a növekedést és az államháztartási mutatókat érő rövid távú sokknak – áll a Moody’s Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett átfogó helyzetértékelésében. A hitelminősítő szerint a legmélyebb recesszió Horvátországban lesz, a magyar gazdaság idén 4,8 százalékkal esik vissza.

2020. április 23. Cégvilág Koronavírus

Felforgatja a cégvilágot a járvány

Az új koronavírus okozta járvány súlyos gazdasági hatásai miatt rekordra emelkedett azoknak a vállalatoknak a száma, amelyek elveszíthetik befektetési ajánlású adósosztályzatukat – közölte szerdán Londonban ismertetett tanulmányában a Moody’s Investors Service.

2018. december 7. Cégvilág

Moody’s: nehezen fenntartható a magyar növekedési dinamika

A magyar gazdaság robusztus növekedése, a maastrichti államháztartási tűréshatár betartása melletti kormányzati elkötelezettség és a külső sérülékenység ebből eredő jelentős mérséklődése támasztja alá Magyarország szuverén adósprofilját – áll a Moody’s Investors Service pénteken Londonban ismertetett éves helyzetértékelésében.