Bejegyzések nagyszülői gyed címkével

Veszélyhelyzet: hosszabb lett a gyermeknevelési ellátások időtartama

Veszélyhelyzetben a gyermekgondozási díjra való jogosultság azon gyermekek után hosszabbodik meg, akik 2020. március 11-én, vagy azt követően töltik be a második életévüket, ikergyermekek esetén pedig a harmadikat. A gyermekgondozási, gyermeknevelési ellátások időtartama nyugdíjra jogosító szolgálati időnek minősül, ezért a veszélyhelyzet alatti meghosszabbításuk hosszabb szolgálati időt is jelent.

2020. január 3. TB-Nyugdíj

Rétvári: már elérhető a nagyszülői gyed

Január elsejétől elérhető a nagyszülői gyermekgondozási díj (gyed), amelynek maximális összege valamivel több mint 225 ezer forint – hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára.

2019. december 19. TB-Nyugdíj

A nagyszülői gyed feltételei

A Magyar Közlöny 2019. évi 201. számában kihirdették a 2020. január 1-től hatályba lépő nagyszülői gyeddel kapcsolatos szabályozást, amely – a feltételek fennállása esetén – kedvező változást hozhat a családok életében.

2019. december 10. TB-Nyugdíj

Bevezették a nagyszülői gyedet

Az Országgyűlés kedden – a kormány családvédelmi akciótervének részeként – lehetővé tette, hogy a még nem nyugdíjas nagyszülők a jövő év első napjától jogosulttá válhassanak a gyermekgondozási díjra.

A nagyszülői Gyes és a nyugdíj kapcsolata
2019. október 24. TB-Nyugdíj

A nagyszülői Gyes és a nyugdíj kapcsolata

Az „aktív” nagymamák segítségének igénybevételénél a még nem nyugdíjas személy jövőbeli helyzetét, a Gyes munkaviszonyra és a későbbi nyugdíjra való hatását is számításba kell venni. A helyzetet bonyolítja a nők kedvezményes nyugellátásának lehetősége.

2019. május 22. TB-Nyugdíj

Megismerhetők a nagyszülői gyed részletei

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes benyújtotta Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere törvényjavaslatát. A javaslat szerint az ellátás jövő év január elsejétől lesz folyósítható.