Bejegyzések újranyitás címkével

Újranyitnak a boltok, egyes áruházakban a hatóságilag előírtnál is nagyobb a szigor
2021. április 8. Cégvilág Koronavírus

Újranyitnak a boltok, egyes áruházakban a hatóságilag előírtnál is nagyobb a szigor

A legtöbb, az elmúlt egy hónapban zárva tartott üzlet kinyitott, miután Magyarországon a beoltottak száma meghaladta a 2,5 milliót. A boltokban 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat, ennek ellenőrzése a kereskedők feladata, amit különböző módon oldanak meg, és vannak olyan nagyáruházak, amelyek ennél is szigorúbb létszámkorlátot tartanak be.

2021. április 7. Cégvilág Koronavírus

Rekordmagas halálozás mellett nyitnak szerdán az üzletek

Miután a beoltottak száma 2,5 millió fölé emelkedett szerdától érvényesek a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló kormányrendeletet, amely az üzletek látogatására vonatkozó szabályokat is tartalmazza – mindeközben 311 fő hunyt el a vírus következtében.

Áder olyan jó évet remél a turizmusban, mint tavaly
2021. február 10. Cégvilág

Áder olyan jó évet remél a turizmusban, mint tavaly

Ha jól halad a koronavírus-járvány elleni védőoltások beadása, májusban remélhetőleg ismét lazítani lehet a járványügyi korlátozásokon Magyarországon, és a nyár ismét meglehetősen sikeres lehet az idegenforgalomban – jelentette ki Áder János köztársasági elnök szerdán, a visegrádi négyek (V4) elnökeinek lengyelországi találkozóját záró közös sajtóértekezleten.

2021. február 5. Cégvilág Koronavírus

Jön az újranyitás Szlovéniában

A jövő héttől kinyithatnak a 400 négyzetméternél kisebb alapterületű üzletek és szolgáltatók Szlovéniában – jelentette be Zdravko Pocivalsek gazdasági miniszter pénteken. Ugyanakkor hozzátette: a dolgozókat hetente kell tesztelni az új koronavírusra, és hangsúlyozta, hogy mindenkinek tiszteletben kell tartania az intézkedéseket, hogy javuljon a járványhelyzet és tovább csökkenhessen a napi új esetek száma.