Munkaügyek

A kormány májusban lassan újraindítaná a gazdaságot Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. április 23.
Címkék: , , ,
Rovat:

Május 3-áig hatályban maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt, jelenlegi korlátozó szabályok, utána is szükség van a leginkább veszélyeztetett idősek és leginkább fertőzött nagyvárosok védelmét biztosító szabályokra de "az élet és a gazdaság egyre inkább újraindulhat" - mondta.

Változtak az állami bértámogatás szabályai Koronavírus

Nem sokkal a hatálybalépésüket követően változnak a kutatási-fejlesztési területen dolgozó munkavállalók támogatására és a csökkentett munkaidős foglalkoztatásra vonatkozó szabályok.

A munkavállaló kötelezettségei a csökkentett munkaidős foglalkoztatás során Koronavírus

Szerző: dr. Kozma-Fecske Ivett
Dátum: 2020. április 21.
Címkék: , , ,
Rovat:

A koronavírus, a veszélyhelyzet már az elmúlt egy hónapban is rengeteg munkahely megszűnését eredményezte, így a Gazdaságvédelmi Akcióterv részévé vált a bérköltségek állami támogatása a munkahelyek megőrzése érdekében. A támogatás igénybevételéhez a munkáltató és a munkavállaló együttes kérelme szükséges, ennek megfelelően az nemcsak a munkáltatók, de a munkavállalók számára is kötelezettségeket teremt.

Kétórás foglalkoztatás után is igényelhető a bértámogatás Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. április 20.
Címkék: , ,
Rovat:

A kamarák, az érdekképviseletek és a kormány egyetért abban, hogy a munkahelyvédelmi bértámogatás kiterjesztése alkalmas a munkahelyek megőrzésére - jelentette be az ITM hétfői sajtótájékoztatóján a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

Május végéig élnek a vezetési és pihenőidők könnyített szabályai Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. április 20.
Címkék: , , ,
Rovat:

A kormány biztosítja a megfelelő feltételeket ahhoz, hogy az áruellátás a koronavírus-járvány idején is folyamatos legyen, a magyar emberek mindent meg tudjanak vásárolni, amire szükségük van - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Közalkalmazottak: halasztást kérnek a szakszervezetek Koronavírus

Az érintett szakszervezetek azt kérik az Országgyűlés elnökétől, hogy a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosítását ne tárgyalja a parlament, míg véget nem ér a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet.

Veszélyhelyzet – csökkentett munkaidős foglalkoztatás és eltérések a munka törvénykönyvétől Koronavírus

A gazdasági mentőcsomag részeként kihirdették a csökkentett munkaidős foglalkoztatásra és az ezzel kapcsolatos támogatásra vonatkozó szabályokat, illetve az Mt.-től történő elérésre nyílik lehetőség a munkaidőkeretre vonatkozó szabályok tekintetében.