Munkaügyek

Sztrájkolnak a légiforgalmi irányítók

Sztrájkolnak a légiforgalmi irányítók
Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. április 17.
Címkék: , ,
Rovat:

Kétórás figyelmeztető sztrájkba léptek a légiforgalmi irányítók a HungaroControlnál, miután szakszervezetük és a vállalat nem tudott megállapodni a dolgozók 21 pontos követelésével kapcsolatban - közölte a HungaroControl. Ha továbbra sem jutnak közös nevezőre, akkor április 23-án határozatlan idejű sztrájkba lépnek.

A többség akkor is munkát keres, ha nem akar váltani

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. április 16.
Címkék: ,
Rovat:

Az élethosszig tartó munkahely fogalma mára már a múlté, a digitalizáció térhódításával pedig az álláskeresés menete is teljesen átformálódott. Megdőlni látszik az a feltételezés is, hogy csak akkor nézelődünk a piacon, ha állást keresünk – derül ki a Workania felméréséből. Hol kezdjük a keresést, ha betelt a pohár és mennyire használjuk az állásportálokat? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ. A több mint 1000 kitöltő részvételével készült kutatásból izgalmas adatok derültek ki.

Megvan a Brexit végső dátuma

Megvan a Brexit végső dátuma
Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. április 11.
Címkék: ,
Rovat:

Rugalmas, azonban legfeljebb október 31-ig tartó halasztásról született megállapodás az európai uniós vezetők szerdán kezdődött brüsszeli csúcstalálkozóján az Egyesült Királyság kilépési dátumának ügyében.

Az Ab szerint érvényes a túlóratörvény

Az Ab szerint érvényes a túlóratörvény
Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. április 9.
Címkék: ,
Rovat:

Nem állapítható meg közjogi érvénytelenség a munka törvénykönyvének a parlament 2018. december 12-ei ülésnapján elfogadott módosítása és a közigazgatási bíróságokról szóló törvény kapcsán - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) kedden, nyilvános ülésen kihirdetett határozatában.

A szabadság kiadásának új szabályai a kormányzati igazgatásban

Szerző: Dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2019. április 9.
Címkék: ,
Rovat:

A március 1-jétől alkalmazandó új kormányzati igazgatási törvény jelentős változásokat hoz a fizetett szabadság tekintetében. A szabadság mértékét érintő változások mellett különösen fontosak a szabadság kiadására vonatkozó új szabályok, miszerint a törvényben foglalt kiadási határidőt követően a szabadság nem adható ki és nem vehető igénybe.

A kinevezés egyoldalú módosítása – A közszolgálat vége?

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2019. április 2.
Címkék: , , ,
Rovat:

A március 1-jével hatályba lépett új kormányzati igazgatásról szóló törvény felhatalmazza a munkáltatót, hogy egyoldalúan módosítsa a kormánytisztviselő kinevezését. Ezzel olyan túlhatalmat biztosít a munkáltató számára, ami példátlan a magyar munkajog rendszerében, és ami számos alkotmányossági aggályt vet fel.