A hét kérdése: tgyás, gyed


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az a foglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott nevelőszülő, aki más jog- vagy munkaviszonnyal nem rendelkezik, és gyermeket vár, jogosult-e – a foglalkoztatási jogviszony miatt – terhességi gyermekágyi segélyre illetve gyermekápolási díjra? Valamint folyósítható-e neki egyszerre nevelőszülői járandóság és a terhességi gyermekágyi segély ill. a gyermekápolási díj? (Ez arra irányul, hogy nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonya nem kerül megszüntetésre, mert saját gyermek születik, hiszen a nevelőszülői feladatait azután is el tudja látni.) Ha esetlegesen nem folyósítható a két ellátás, akkor milyen ellátásra jogosult gyermeke megszületése után a nevelőszülő – a nevelőszülői járandóságon kívül?


A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. LXXXIII. törvény 41.§. (1) bekezdés b) pontja alapján:

Nem jár csecsemőgondozási díj ha a jogosult bármilyen jogviszonyban keresőtevékenységet folytat, ide nem értve a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyban végzett tevékenységet.

Az Eb.törvény 42/c § (1) bekezdés a) pontja alapján nem jár gyermekgondozási díj, ha a jogosult a gyermek 1 éves kora előtt bármilyen jogviszonyban keresőtevékenységet folytat, ide nem értve a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyban végzett tevékenységet.

Munkajogi kérdés-válasz szolgáltatás

Használja kérdés-válasz szolgáltatásunkat és kérdezzen szakértőinktől, akik egyénre szabott segítséget nyújtanak az Ön számára 5 munkanapon belül.
A kérdezési lehetőség mellett hozzáférést biztosítunk adatbázisunkhoz is, ahol több száz munkajogi kérdés-válasz közül böngészhet.
A szolgáltatást a munkajog.hu portál felületén keresztül éri el, ahol többféle csomagajánlat közül is választhat.

Részletes információ >>

A fentiek alapján a nevelőszülő saját gyermeke  után jogosult csecsemőgondozási díjra (terhességi-gyermekágyi segélyre), valamint gyermekgondozási díjra is –  ha a jogosultsági feltételeknek megfelel -,  úgy, hogy továbbra is végezheti a nevelőszülői tevékenységét.

Válaszadó: Farkasné Gondos Krisztina


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

A munkáltató jogos gazdasági érdekei és a titokvédelem

Amikor a dolgozó megsérti a titoktartási kötelezettségét, akkor a munkáltató jogos gazdasági érdekeit is sérti. A jogos gazdasági érdeket sértő és veszélyeztető magatartások köre azonban szélesebb, mint az üzleti titok megsértése.

2024. február 27.

A GINOP plusz program munkahelyi képzés harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni

A márciusban 70 milliárd forint kerettel induló munkahelyi képzéseket támogató GINOP plusz program újabb, harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni minden vármegyéből, és a fővárosból – hangsúlyozta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.