A nemzetközi cégek 4,6 százalékkal emelték a béreket


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyarországon működő nemzetközi vállalatok 4,6 százalékkal emelték alkalmazottaik alapbérét az idén a szeptemberi állapot szerint – derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) legújabb bérezési felméréséből.


A közlemény szerint jövőre átlagosan 5,3 százalékos alapbér-emelést terveznek a külföldi vállalatok Magyarországon.

A felmérésből kiderül: a bérezési szintet leginkább a beosztás és a képzettség, valamint a vállalat mérete és földrajzi elhelyezkedése befolyásolja.

A vezérigazgatók és ügyvezetők éves jövedelme az idén átlagosan 23 millió forint volt, míg a szak- és betanított munkások 2,3 millió forintot kerestek. Budapesten a bérek 26 százalékkal magasabbak, míg az Észak-Alföldön 18 százalékkal alacsonyabbak az országos átlagnál.

Munkajogi kérdés-válasz szolgáltatás

Használja kérdés-válasz szolgáltatásunkat és kérdezzen szakértőinktől, akik egyénre szabott segítséget nyújtanak az Ön számára 5 munkanapon belül.
A kérdezési lehetőség mellett hozzáférést biztosítunk adatbázisunkhoz is, ahol több száz munkajogi kérdés-válasz közül böngészhet.
A szolgáltatást a munkajog.hu portál felületén keresztül éri el, ahol többféle csomagajánlat közül is választhat.

Részletes információ >>

A tanulmány szerint a cég ágazati hovatartozásának nincs kiemelkedően nagy befolyása a bérek alakulására: eltekintve a klasszikusan „jól fizető” ágazatoktól, mint a pénzügyi szektor, a vállalati tanácsadás, az energiaszektor vagy a gyógyszeripar, a bérek színvonala inkább a vállalat méretétől vagy tulajdonosi-szervezeti struktúrájától függ.

A bérek összetételét vizsgálva a tanulmány szerzői megállapították: a teljesítményfüggő, változó javadalmazási elemek elsősorban a vezetők esetében jelentősek. Míg az ügyvezetőknél a jövedelem mintegy 24 százaléka származik változó bérezési elemekből, addig ez az arány a nem vezető beosztású munkavállalók esetén csak 8-10 százalék.

A DUHIK és a Kienbaum Management Consultants GmbH közös tanulmányának elkészítése során 56 vállalat mintegy 12 300 munkavállalójának bérezési adatait értékelték.

Az 1993-ban alapított DUIHK mintegy 900 tagvállalatával Magyarország legnagyobb bilaterális vállalati szövetsége, legfontosabb feladata a magyar-német gazdasági kapcsolatok támogatása – írja a kamara a közleményben.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

A versenyszférában dolgozók kétharmada munkahelyet váltana

A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésével, 63 százalékuk pedig azt tervezi, hogy ha lehetősége nyílik rá, 2024-ben munkahelyet vált – közölte a Trenkwalder február első felében végzett kutatásának eredményét.

2024. február 23.

Példátlan béremelés jön Horvátországban

Horvátország történetének legnagyobb bérreformjáról döntött a kormány – jelentette be a miniszterelnök. A cél az volt, hogy a közszférában dolgozók egyenlő munkáért egyenlő javadalmazást kapjanak, és a legalacsonyabb bérek nőjenek a legnagyobb mértékben, ugyanakkor mindenhol legyenek emelések.

2024. február 23.

4,5 százalékos a munkanélküliség

2024 januárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4 millió 699 ezer főt tett ki. A munkanélküliek száma 222 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,5 százalék volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).