Az álláskeresők többsége nem kap segélyt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csökken a nyilvántartott álláskeresők száma, de még több mint 400 ezren vannak.


Csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma: a 2015. januári zárónapon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 413,8 ezer álláskereső szerepelt, amely az előző év azonos hónapjához képest 5,3%-kal csökkent – olvasható a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss statisztikájában

A legfeljebb általános iskolát végzettek 175,5 ezres létszáma az álláskeresőkön belül 42,4%-ot jelentett a vizsgált hónapban. Középfokú iskolai végzettséggel 217,6 ezer fő (52,6%), – ezen belül a legnagyobb a szakmunkásképzőt végzettek száma, 106 ezer fő – felsőfokú végzettséggel pedig 20,8 ezer fő (5,0%) rendelkezett. 2015 januárjában a nyilvántartottak 52,1%-a, azaz 215,6 ezer fő szakképzetlen volt.

192 ezer álláskereső volt jogosult pénzbeli ellátásra, akiknek mintegy kétharmada szociális jellegű ellátásban, 32,4%-a pedig álláskeresési támogatásban részesült. Az álláskeresők több mint fele semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott a vizsgált hónapban – áll a hivatal összegzésében.


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

A munkáltató jogos gazdasági érdekei és a titokvédelem

Amikor a dolgozó megsérti a titoktartási kötelezettségét, akkor a munkáltató jogos gazdasági érdekeit is sérti. A jogos gazdasági érdeket sértő és veszélyeztető magatartások köre azonban szélesebb, mint az üzleti titok megsértése.

2024. február 27.

A GINOP plusz program munkahelyi képzés harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni

A márciusban 70 milliárd forint kerettel induló munkahelyi képzéseket támogató GINOP plusz program újabb, harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni minden vármegyéből, és a fővárosból – hangsúlyozta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.