Gazdasági Mediátor képzést indít a BKIK (x)


A sikeresen vizsgázó hallgatók a teljes képzés elvégzéséről tanúsítványt kapnak, amely megfelel a hazai és az Európai Uniós jogszabályi követelményeknek.


A Gazdasági Mediátor képzést olyan főiskolát vagy egyetemet végzettek számára ajánlja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), akik szeretnének az Igazságügyi Minisztérium jegyzékében hivatalosan elismert képzésről Európai Uniós jogszabályi követelményeknek megfelelő tanúsítványt szerezni, és olyan kompetenciákhoz jutni, melyeket munkájuk során is kamatoztathatnak.

A mediáció jogszabályi kereteit Magyarországon az Országgyűlés 2002. évi LV. törvénye szabályozza, amely nem csupán a mediátor státuszát és az eljárás rendjét szabályozza, hanem megnyitja az utat a mindennapi életben keletkező konfliktusok polgári mediációs eljárásban való megoldása felé is.

Az oktatás hatósági képzésnek minősül. Maradéktalanul teljesíti a közvetítői szakmai képzésről és továbbképzésről szóló 63/2009. (XII. 17.) IRM rendelet előírásait. A sikeresen vizsgázó hallgatók a teljes képzés elvégzéséről tanúsítványt kapnak, amely birtokában önálló Mediátor Praxist alapíthatnak és működtethetnek. Az oktatók hazai, illetve nemzetközileg is elismert szakemberek. További részletek itt.
Kapcsolódó cikkek

2021. október 21.

Alakíthatnak-e szakszervezetet kényszervállalkozók?

Összességében a munkavállalók és a vállalkozások közötti terület szürke zóna, de a trendek arra mutatnak, hogy az önfoglalkoztatók és a kényszervállalkozók egyre inkább szervezkedhetnek és felléphetnek közösen érdekeik védelmében – mondta Dr. Fejes Gábor. A Wolters Kluwer Hungary által szervezett XVIII. Magyar Munkajogi Konferencián elhangzott előadáson szó volt arról is, hogy lehet-e versenykorlátozó egy kollektív szerződés, és szervezkedhetnek-e a munkáltatók.